Разбраха се подробности кой е ударил полицейската кола на АМ Тракия

Мъж на 74 години е ударил полицейската кола на АМ Тракия край Пазарджик, предаде БТА.

Да припомним, лек автомобил „Форд“ блъснал отзад патрулна кола на ОД на МВР-Пазарджик, която оказвала съдействие при полагане на маркировка.

В болница са откарани двамата служители. Единият, който е на 35 години, е настанен в тежко състояние в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от болницата. Другият – 42-годишен, е откаран в МБАЛ „Пазарджик“.

Полицаите са служители на сектор “Пътна полиция” в Пазарджик и работят предимно на магистралата„, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР Пазарджик. Те са съпровождали специализиран автомобил, който е полагал хоризонтална пътна маркировка. Зад тях се движел друг специализиран автомобил – стрелка, който да дава информация, че движението се извършва в основната пътна лента, а не в скоростната.

Незнайно как 74-годишният мъж, управлявал лекия автомобил “Форд”, е подминал сигнализационните стрелки и удря полицейския автомобил, който е бил с включена светлинна сигнализация„, посочи Стоянов.

На място бяха главният секретар на МВР, директорите на ОДМВР Пловдив и Пазарджик, както и окръжният прокурор на Пловдив.

Коментари

коментара