Светльо Витков за фиаското с регистрацията в ЦИК: Бесен съм, стават грешки!

Светльо Витков за фиаското с регистрацията в ЦИК: Бесен съм, стават грешки!

Бесен съм. Стават грешки. Инициативният комитет е внесъл повече от 3000 подписа, но според ГРАО над 700 са невалидни. Имам обяснение за себе си. Имам пет избора зад гърба си, в които не сме допускали грешка. Това заяви пред Нова телевизия певецът и лидер на „Глас народен“ Светльо Витков. Неговата кандидатура за президент беше заличена, заради неуредици с предадените подписи.

„Още в началото, когато се създаваше коалицията между „Зелените“ и „Глас народен“, единият от съпредседателите на „Зелените“ се скри и не подписа коалиционното споразумение. Така се наложи ние два пъти да събираме подписите“, разкри Витков, с което негласно хвърли вина върху партията за провалената му кандидатура.

„Моята грешка е в предоверяването. Имам твърдото намерение да продължа в тези избори, а и в следващите. За пръв път социологическата агенция на г-жа Бъчварова ми отреди 2,7% и ни включва в следващия парламент. Така, че дори и сега да не се получат нещата, ние няма да се откажем“, заключи лидерът на „Глас народен“.

Източник: Pik