Как да изглеждате стилно дори у дома? Стайлинг идеи за мъже

Когато се прибират у дома,  първата работа на мъжете, независимо от възрастта или социалния им статус, е да хвърлят някъде официалните дрехи и да облекат, нещо много по-практично. Това „нещо“ може да варира от жилетка с панталон до худи, тишърт и шорти, със задължителните чехли или мъжки пантофи. Всъщност стилът е нещо много относително, когато за нас е по-важно да се чувстваме удобно и свободно в собствената си „крепост“. Което, обаче далеч не означава, че не може да изглеждаме добре.

Елементите от домашния стил на един джентълмен.

Колко от тях, притежавате?

Жилетката

Плетените дрехи  като жилетки или елеци са чудесен избор за носене вкъщи. И когато са направени от качествени материали, те постигат правилния баланс между комфорт и запазване на топлината. Жилетките са чудесен избор, защото следват линиите на тялото, създавайки  V-образна форма на торса ви, която обрамчва ризата или вратовръзката.

Пуловерите също могат да се носят като алтернатива на жилетките, разбира се, и, в зависимост от стила, те също могат да добавят повече топлина. Един стар пуловер може да придаде чаровна доза практичност при извършване на задачи като готвене, почистване или градинарство.

Панталони

Домашните мъжки панталони като цяло са удобни – свободни и широки и по неписано правило са в по-тъмната гама. Не е задължително да имат джобове, но ако имате модел с такива, те също са дълбоки. Предимството на подобни модели е в лекотата на обуване, свободата на движение и способността им да се съчетават с различни типове връхни домашни дрехи – от халат и риза до тишърт и худи.

Защо не риза

Значително по-рядко срещана, домашната риза не отстъпва по характеристики на панталоните – тя трябва да стои свободно по тялото, да е от мека (за предпочитане памучна) материя и в повечето случаи е без джобове. Някои може да смятат този тип дрехи за отживелица, но се оказва, че немалко брандове за мъжка мода ги включват в колекциите си. Предимствата на домашните ризи са, че все пак говорим за достатъчно представителна  дреха, която ви позволява да излезете в градината или да отворите вратата на куриер.

Домашните пантофи

Обувките за дома са задължителен атрибут и без никакво съмнение всеки има свой любим чифт. Чехли или мъжки пантофи, те се носят през цялата година. Класическите модели са от кожа или кадифе, по-рядко от вълна и изкуствена кожа, но във всеки вид подметката е от гума или друг изолиращ студа и влагата материал.

Може би не сте се замисляли, но това са най-често носените обувки – независимо от сезона, в къщи не пропускаме да ги носим поне няколко часа. Едни от най-качествените предложения можете да откриете в ССС. Независимо дали правите своя избор на сайта или в някой от нашите магазини, огромното разнообразие на модели и стилове ще направи избора ви много труден. Всякакви размери и типове стилни обувки за всеки сезон и повод.

Халатът за свободното време

Една от „перлите“ на домашните дрехи е мъжкият халат. Той е изключително удобен и многофункционален, защото може да пази от студ или течение, в него ще изглеждате добре на закуска, а и докато почивате няма да имате нужда от допълнително одеало. Памук, вълна, лен или кадифе – той е изработен от висококачествени материали, които му придават своеобразен стил

Спортен домашен стил – възможно ли е?

Разбира се, не само е възможно, но и все повече мъже се насочват към удобството на тишърта и домашния анцуг. Това е комбинация за енергичните натури, които дори в домашни условия извършват малки ремонти, поправят различни мебели или уреди, подреждат гаража. Разбира се, това не им пречи след това да облекат своя халат и да се отдадат на почивка

Коментари

коментара