Убиецът от Люлин: Марио ме натопи, цял живот той скубеше дядо си!

Убиецът от Люлин: Марио ме натопи, цял живот той скубеше дядо си!

22-годишният бургазлия Станислав Василев, арестуван за убийството на 76-годишния пенсионер Васил Нанев от ямболското село Люлин, е категоричен, че е натопен от приятеля си Марио Димитров – внук на екзекутирания старец. Това каза той при изслушването си в Бургаския апелативен съд днес, където този следобед се гледа мярката му за неотклонение.

„Показанията, които е дал Марио, не са верни. Той не е работил никога, няма и един лев в себе си. Цял живот смуче пари от семейството“, каза бургазлията и пожела да му се направи тест за наркотици, за да докаже, че не е употребявал опиати. Станислав поиска по-лека мярка, но прокуратурата настоя да остане задържан към стража, съобщава „Флагман“.

В началото на заседанието адвокатът на Станислав – Стоян Иванов поиска от съда заседанието да бъде закрито за журналисти. Магистратите обаче не приеха неговото искане.

Защитата представи документ, че месец преди престъплението Станислав е дарявал кръв, преди това са му направени пълни изследвания, които според него доказвали, че не употребяват наркотици. Според него няма мотив за престъплението, също така липсвали достатъчно доказателства, че подзащитникът му е извършил деянието.

„Лицето, което го набеждава – Марио, има сериозен мотив да извърши това престъпление. Само заради непрофисионализма на разследващите той не е задържан“,каза адвокат Стоян Иванов. Той поясни, че клиентът му действително имал газов пистолет, но той бил законно притежаван и държан в личния му автомобил.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че Станислав е извършител на деянието.

В 14,53 ч. Бургаският апелативен съд отсъди, че Станислав остава зад решетките. Според магистратите може да се приеме обоснованото предположение, чой той е извършил убийството.

Припомняме, че убийството бе извършено на 20 септември, но сигналът е подаден ден по-късно – на 21 септември, след 17 часа. При извършения оглед криминалисти откриха, че става дума за насилствена смърт – чрез задушаване, установени са и множество удари по цялото тяло.

След отличната работа на местните криминалисти на 24 септември бе задържан 22-годишният бургазлия Станислав Василев. Той е арестуван и обвинен за извършване на убийство по мъчителен за жертвата начин, по което го грозят от 10 до 20 години затвор.

Източник: Pik