Да вземем ли бърз кредит за нов бизнес?

Създаването на бизнес изисква не само нюх и отлична идея, но и средства. Понякога може да не ви достига съвсем малко, а в други случаи – да нямате никакви средства. Ако сте се замисляли дали има подходящи онлайн заеми за вашия случай, в тази статия ще ви отговорим на този въпрос.

Заем за оборотни средства

Ако планирате да започнете нов бизнес, може би се чудите как да получите заем за оборотни средства. Има много налични опции, но коя е подходяща за вас ще зависи от нуждите на вашия бизнес. Преди да кандидатствате обаче, важно е да знаете кредитния си рейтинг. Има два вида кредитни рейтинги: лични и бизнес. Ако имате добър кредитен рейтинг и обезпечение, обикновено можете да получите заем от банка или кредитен съюз. Въпреки това, ако вашият бизнес е нов и имате лош кредитен рейтинг, можете да намерите заем за оборотни средства онлайн.

Заемът за оборотен капитал е форма на дългово финансиране, която покрива пропуски в разходите за оборотен капитал. Тъй като не са обезпечени, те не изискват собствен капитал и позволяват на собственика на бизнеса да запази пълен контрол. Имайте предвид обаче, че необезпечените заеми са по-подходящи за фирми с добра кредитна история. Ако нямате този вид кредит, ще трябва да секюритизирате заемите си. Ако търсите необезпечен заем за оборотен капитал за нов бизнес, може да помислите за обезпечен вариант.

Срок на изплащане

Когато взимате бърз кредит, за да стартирате собствен бизнес, трябва да обмислите много внимателно срока, за който трябва да го върнете. Той трябва да бъде съобразен с вашия бизнес план и реално кога ще започнете да изкарвате пари от нов бизнес. Иначе, може да изпаднете в много лоша ситуация и да не успеете да изплатите заема.

Лихви и такси

Обикновено, финансовите институции не обявяват официално условията си, тъй като те варират спрямо индивидуалния случай. Това, което трябва да направите, е да се свържете със служител на институцията, да обясните вашите нужди, и те ще ви предоставят своите условия.

Избор на институция

В зависимост от кредитния ви рейтинг и история, е възможно да успеете да вземете кредит от банкова институция. В случай, че изберете тази опция, ще трябва да имате гарант, а процедурата може да се проточи във времето. 

Друг вариант за вас е да се обърнете към небанкова финансова институция. За България, една от най-високо оценените такава от потребителите е Ferratum, които могат да ви предоставят суми до 6000 лв. още на същия ден. 

 

Коментари

коментара