Съвети за правилното подреждане на мебелите в едностаен апартамент

Дори в малък апартамент с ограничена площ, създавайки среда, винаги можете да намерите място за маневриране и по някакъв начин да бъдете в ролята на дизайнер. Когато правите нещо като подреждане на мебели и създаване на интериора на едностаен апартамент, трябва постоянно да помните, че апартаментът трябва да бъде изпълнен само с наистина необходими и функционални мебели и интериор.

Най-лесно този проблем ще бъде решен с мебели по поръчка, мебели, които ще отчитат размерите на вашите помещения и тяхната специфика. При създаването на интериор е изключително важно собственикът на апартамента да има добра представа за това как ще се използва всеки ъгъл от стаята.

Хол/ Всекидневна

Зоните могат да бъдат отделени една от друга с условни граници, например килимът е най-подходящ за детски игри и неговите краища просто ще служат като тази условна граница, същата техника може да се приложи за тапети или подови настилки.

Можете да направите по-ясно разделяне, като използвате мебели за това, отворен рафт, поставен на правилното място, ще бъде удобен за използване от двете страни, не е необходимо да го правите само с рафтове, част от рафтовете може да включва чекмеджета, които ще се плъзгат от двете страни.

В зоната за спане най-подходящ е добър разтегателен диван или сгъваемо легло, но помислете за онези опции, при които има допълнителни чекмеджета за съхранение на спално бельо.

Кухня

Най-добре е да използвате вградени уреди: хладилник, микровълнова печка, котлон, съдомиялна машина и т.н.

В такава кухня не може да се монтира остров, така че целият комплект ще бъде разположен на обичайното си място – по протежение на стената.

Зоната за хранене вероятно ще бъде недостъпен лукс, тъй като заема много място, барплотът, който е много по-компактен, ще бъде предпочитаният вариант. В много малки кухни можете да използвате прибиращ се бар плот, за да спестите повече място.

Източник: mebeli-za-bania.com