Домът е там, където сме по пижама – как да изберем дамско бельо за сън

Как да изберем дамски пижами? Отговорът на този въпрос може и да ви изглежда лесен, но, всъщност, съвсем не е така.

Поддържането на точен график за сън е изпълнимо, но осигуряването на дълбока и комфортна почивка не може да бъде гарантирано. Много от нас практикуват навика да спят в ежедневни дрехи, а някои дори в тесните си дънки! Ако сте един от тях, трябва да реорганизирате гардероба си и да изберете правилната и удобна пижама.

Има няколко прости стъпки, които трябва да следвате, когато си купувате нова пижама. Не просто да изберете първия красив наглед модел, който зърнете. Не забравяйте, че ще носите това облекло доста време и затова избирайте внимателно, обръщайки внимание на някои важни неща.

Какъв текстил да предпочетем при избора на дамска пижама?

Предпочитанията за тъкани варират и комфортът е различен. Някои може да изглеждат елегантно в копринените си пижами, а други не могат да понасят усещането, че те са хлъзгави. Трябва да сте наясно какъв вид облекло харесвате и какво може да раздразни клетките в тялото ви.

Съсредоточете се върху тъканта, избирайки облекло за добър нощен сън. Памукът, например, е хубава лека материя, много подходящ за лятото. Но ако се потите много, памукът може да не е за вас. От друга страна, бамбукът е сравнително модерна тъкан за пижама, тъй като е усъвършенствана материя, която отвежда влагата.

А какво да кажем за коприната? Тя успешно може да регулира топлината на тялото ви в зависимост от времето. Можете също да заложите и на следните подходящи материи: трико или фланел.

Отделете време и не бързайте при избора, за да не се окаже, че пижамата ви просто ще стои в гардероба и няма да се позва.

Размерът на пижамата също е от значение

Излишно е да казваме очевидното – пижамата ви трябва да ви стои не прекалено свободна и не прекалено тясна. Когато купувате нови пижами, уверете се, че ви е удобно да използвате следните елементи: копчета, еластични ленти и ивици. Някои детайли могат да бъдат наистина досадни за повечето хора. Проверете два пъти размера си и прочетете отзивите за производителя. В сайта на БулБел ще намерите страхотни модели с отлично качество.

Прилягането е важно, защото по-свободните пижами се движат по-лесно по тялото ви, когато спите. Твърде много декоративни модели бъдат много проблематични, тоест, да ви дразнят, докато спите.

Също така, имайте предвид, че ластикът на панталоните или късите панталони не трябва да притиска тялото, а ръкавът трябва да е по-широк, отколкото при обикновените блузи и ризи. С една дума, един качествен продукт не трябва да се усеща на практика по тялото, а да дава усещане за свобода и комфорт.

Цвят на пижамата

Цветът на дрехите влияе на настроението и това е особено важно при избора на пижама. Нюанси като розово, синьо, люляк, зелено ще имат успокояващ ефект, докато млечното и бялото ще предизвикат усещане за спокойствие. В същото време е напълно приемливо в гардероба да има дрехи в тъмно синьо и черно, особено украсени с щампи като звезди или точки.

Цветът на пижамата трябва да бъде избран, като се вземе предвид цвета на косата и цвета на очите, защото дори у дома всичко трябва да е хармонично.

Отървете се от мрачните си стари пижами и заложете на иновативни идеи за нощно облекло. Цветовете, моделите и стиловете са неограничени. Можете да изберете романтичен, забавен, флорален принт! Оставете на вашата креативност да направи избора. Важното е да спите комфортно през нощта и да се събуждате бодри и отпочинали на другата сутрин. А за да се постигне това, следва внимателно да изберете дрехите си за сън!

Коментари

коментара