Енергетиците от ТЕЦ Марица 3 и профсъюзните им лидери с открито писмо до премиера: Г-н Петков, надяваме се, че все още сте един от нас, тези които 32 години чакаме и искаме България да бъде успешна, просперираща свободна и силна страна!

В емоционално открито писмо да Премиера енергетици от ТЕЦ МАРИЦА 3 и профсъюзите на КНСБ И КТ ПОДРЕПА в централата призовават Кирил Петков да ги подкрепи и правителството да даде възможност предприятието им да работи на минимална мощност, за да извърши планираните ремонти.

Те се обръщат към него като „обикновени хора“ към човек ,който също като тях не е бил част от „политическата класа“ и открито казват „Иска ни се да вярваме, че още сте един от нас, тези, които 32 години чакахме страната ни да се промени за по -добро“.

В писмото накратко е описан целият абсурден казус с постоянното спиране и пускане на централата и енергетиците изразяват надеждата, че Кирил Петков ще подкрепи индустрията, която създава висока добавена стойност и реално гарантира енергийната сигурност и независимост на страната. Според работниците те и премиерът имат еднакви виждания и искания и за това се надяват на неговата помощ.

Енергетиците заявяват, че готвените от тях масови протести в София, нямат политически характер и не целят дестабилизация на страната по време на „война, която се води до нас“, а точно обратното – целят не само запазване на техните работни места, а и запазване на стабилността на българската енергийна система. Ето го и пълният текст на писмото.

Коментари

коментара