Как да направим тераса на покрива?

Ако сте решили да създадете красива тераса на покрива, първата ви задача е да подредите външните граници. Оградата е добре да бъде дискретна и може да бъде направена веднага след като вземете разрешение за планиране и усвояване.

Оцветете оградата в пастелно синьо или теракотено оранжево за средиземноморско лятно усещане. Оригинален избор е и в брилянтно бяло, за да улови възможно най-много слънчева светлина. Очертаяйте я с растения, предмети на изкуството за стена и външно лед осветление, за да започне да добавя характер. Огледалата са идеални за отразяване на светлината и създаване на илюзията за по-голямо пространство там горе, точно както са в градината. Ако можете да бъдете малко по-либерални със стената, някои перголи са прекрасно решение и ще предпазят вашите мебели от валежи. Райграсът, бамбукът, кипарисите или кактусите ще осигурят чувство за уединение за вас и вашите съседи. Така ще може да се наслаждавате на релаксиращи, прохладни летни вечери.

Какво да използвате за терасата?

Някои собственици просто обичат да се излежават и да четат книги, докато приемат  витамин D от слънчевите лъчи. За други това е място за семейни събирания и забавление, а това често е свързано с готвене. Вашите решения за употреба ще определят какви мебели да изберете.

Външните мебели може да са изминали дълъг път, откакто за последно сте имали собствена градина. Вече не е нужно да избирате мебели от непривлекателна пластмаса, тъй като тя е изместена в тенденциите. Можете да започнете с обикновена масичка за кафе, която би изглеждала перфектно във вашия хол на закрито, но е добре да бъде обработена, преди да бъде преместена във вашия рай на открито, за да е устойчива на външните влияния. Какъвто и стил на градинска маса да решите да закупите, в търговската мрежа тези мебели се предлагат в неограничен избор.

Трапезна маса за хранене и трапезни столове от дърво, метал или ратан на терасата на покрива ще създадат възхитителен изглед.

Неутрален външен диван и фотьойли с диван по ваш избор ще добавят допълнителни точки стил и пространство за сядане на вашите приятели.

Слънчева тераса на покрива с декинг, диван, цветни възглавници и лед фенери е модерно и оригинално решение. Може да заложите на оригинална замазка, уникални плочки или на открита тухлена стена. Столовете и масата за хранене на терасата винаги трябва да бъдат възможно най-непринудените, които можете да намерите за себе си и за вашите гости.

Градинските мебели понякога могат да бъдат твърде изправени и неудобни. Определено ще съжалявате, ако изберете столове за хранене – всичко на покрива трябва да бъде подходящо за релакс. Шезлонгите и трансформиращите столове  определено са първокласни опции и ако имате деца (и достатъчно място), разпределете няколко външни възглавници по пода – всеки обичат възглавниците. Ако подът ви е леко твърд, непривлекателен или лишен от характер, тогава можете да се обърнете към специализирани магазини за килими на открито – някои са подходящи за упора и ще изглеждат брилянтно на вашата тераса.

Възможностите за избор са ограничени само от въображението ви!

Сега си представете сцената – лятна вечер с огнище, светещо в оранжева жарава… Вие се сгушвате в леко одеяло, пиейки чаша Шардоне с приятели. Можеше просто да изпечете риба, пържоли или вегетариански бургери, приготвени до съвършенство на вашето барбекю. Също така, можете да направите малко тесто и доматен сос в кухнята, след това ръчно да разтегнете пици и да ги изпечете във вашата пещ за пица на дърва на покрива, за пълна наслада на всички сетива. Наистина нищо не може да се сравни с храната, приготвена и изядена на открито със студени напитки в хубава компания.

Коментари

коментара