Как да изберем картини за детска стая?

Декорирането на детска стая е много важен и специален момент в живота на родителя. Винаги искате да давате всичко най-добро на децата си и разбира се, атмосферата, в която растат, играе важна роля.

Стая за момче

Традиционно за картини се избират платна с някаква технология, транспорт, природа. Можете да разнообразите интериора с плакати, например със супергерои или любимите си герои от анимационни филми.

Ако говорим за пейзажи, тогава някои родители предпочитат темата за космоса, тъй като космическите пейзажи също са много красиви и необичайни.

Също така е важно да се вземе предвид възрастта на детето. За най-малките са подходящи картинки със сладки животни в успокояващи цветове, без крещящи ярки цветове.

Стая за момиче

За момичетата традиционно се избира нещо сладко и нежно. Но тук си струва да се започне от предпочитанията на детето и от неговите хобита – ако едно момиче обича спорта, можете да окачите плакат на спортен отбор или нещо, свързано с него.

Ако детето все още не се интересува сериозно от нищо, обърнете се към илюстрации и сюжети от известни приказки или анимационни филми.

Красиво ще изглеждат картини, боядисани с акварел. Акварелът като цяло е деликатна и ефирна боя, която може да предаде романтичната и лека природа на сюжета.

Стая за деца от различен пол

Ако се случи така, че децата живеят и растат заедно в една стая, тогава родителите имат трудна задача да съчетаят стила и характера на обитателите на детската стая, така че всеки да има свое лично пространство, което да отразява вкусовете му.

Много е важно да се раздели пространството на стаята по такъв начин, че всеки да има своя зона на отговорност за стаята и следователно свой собствен ъгъл, който може да бъде украсен с играчки, картини, ученически пособия.

Ако няма много място, можете да изберете някаква картина, която е неутрална по сюжет, и да окачите картината в детската стая на кръстовището на пространствата на двете деца. Например, това може да бъде място над бюро или свободна стена между гардероб/легло и входната врата.

Източник: kartinata.bg

Коментари

коментара