ПЪРВО В ПИК! Цветанов потвърди кандидатурите на ГЕРБ за "Дондуков" 2

ПЪРВО В ПИК! Цветанов потвърди кандидатурите на ГЕРБ за "Дондуков" 2

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че именно Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Никилов и Цецка Цачева са имената които ще се борят за президентска двойка на най-голямата партия в България. 

„Искам да направя едно уточнение. 15 са потенциалните кандидати, които бяха разглеждани за въможни кандидат президенти. Партия ГЕРБ има необходимият капацитет, кадрови ресурс и от тази гледна точка мога да кажа, че на последното заседание, което беше свикано на изпълнителната комисия в понеделник, действително бяха обсъждани последните четири имена“,  заяви в кулоарите на Народното събрание Цветанов. 

Той обяви, че всеки един от тях има необходимите качества в пъти превъзхожда останалите политически опоненти. „Всеки един от тях  се е доказал в своято сфера. Партия ГЕРБ издига своя кандидат и той ще бъде официално обявен в неделя“, допълни Цветанов. От тези четири имена, кажете ми имате ли някакви забележки“, заяви още председателят на вътрешната комисия. 

Цветанов не пожела да отговори дали генерал Пламен Манушев ще бъде вице на един от четеримата номинирани. То подчерта, че с всеки един от тях е говорено лично, те са дали своето съгласие, независимо от спекулациите. „Ние не отваряме телефонния оказател и да звъним на първия, който ни се струва подходящ и да чакаме той да си даде съгласие. БСП нямат съответния къдрови ресурс. Видяхме техния ресурс когато издигнаха Пламен Орешарски за премиер. Той с експеримента, който направи 2013-2014 година видяхме къде отпрахи държавата ни и ние се отклонихме от пътя си, а това е евроатлантическия“, допълни още Цветанов. 

Източник: Pik