Експериментирай с модата. Разбери кои са най-модерните маратонки през 2022 г.!

Кои маратонки ще бъдат най-модерни през 2022 г. и на какви тенденции са заложили популярните производители на обувки през този сезон? Отговорите на този въпрос ще откриеш в тази статия, написана в сътрудничество със Sizeer.

adidas Superstar

Нашата класация за най-модерни маратонки през тази година започва с неостаряваща класика от adidas, чиято популярност със сигурност надхвърли очакванията дори и на създателите на модела. Разбира се, имаме предвид култовите adidas Superstar, които дебютираха на пазара през 1969 г. в ролята на обувки за баскетбол, но славата им бързо се разпространи извън спортните игрища.

Защо моделът е толкова популярен? В този случай има няколко причини… Най-напред, дизайнът – ниската обувка не стяга крака, а характерното за модела гумено бомбе shell-toe и известният елегантен брандинг под формата на 3 ивици на страничните панели са причината моделът да е фаворит сред мъже и жени на всякаква възраст. Всички избират Superstar – не само почитателите на уличната мода, но и любителите на стила кежуал, които обичат да разчупват характера на ежедневните си сетове със спортни аксесоари. Второ, удобството – който поне веднъж е носил модела Superstar, със сигурност знае какво имаме предвид – текстилна подплата, система от перфорации, която осигурява проветряване и здрава подметка, гарантираща сцепление с настилката – това е рецепта за успех. Трето, неограничените възможности за стилизация – благодарение на универсалния си дизайн, adidas Superstar не се влияят от променящите се тенденции и можеш да ги съчетаваш както пожелаеш.

 Converse Run Star Motion

Харесваш странните обувки? В такъв случай предложението на американската марка Converse със сигурност ще ти допадне. Експертът по кецовете реши през тази година да скъса с послушния си имидж и създаде модел, който впечатлява с оригиналност и буквално щурмува Инстаграм акаунтите на всички блогърки, които сега имат огромно влияние върху определянето на тенденциите.

Ако оригиналните аксесоари са ти слабост, определено обърни внимание на най-модерните през сезона кецове Converse Run Star Motion, които ще откриеш в Sizeer и във вариант до глезена. Моделът се състои от здрава платнена горна част с естетични шевове, текстилен хастар, комбиниран с удобна стелка от пяна CX, а класическите връзки осигуряват идеално напасване на обувките според предпочитанията. Звучи ти стандартно? Нищо подобно! Дамските кецове Converse са снабдени с един изненадващ елемент, а именно… забележителна, масивна подметка, от която не можеш да откъснеш очи. Причината за това е нейната фантастична форма, която придава на обувките футуристичен look, амортизира сътресенията и по естествен начин подобрява сцеплението с настилката. Просто трябва да ги видиш!!

 Nike Air Max Dawn

През този сезон залагаш на цветовете? Страхотно! Защото през 2022 г. водещо място заемат шарените маратонки, чийто дизайн разчупва дори и най-неутралната визия.

Ако си в крак с тенденциите, със сигурност си забелязала, че една от най-горещите комбинации през последните месеци е съчетанието от контрастиращи (и неочаквано подхождащи си) цветове, а именно розово и зелено. Рядко срещаното досега съчетание допадна и на производителите на спортни и стрийтуеър облекла и обувки – в новата си колекция на розово-зелен модел заложи например Nike, който избра тази разцветка за дамските лайфстайл обувки Air Max Dawn, които сега ще откриеш на добра цена в онлайн магазина и в магазините Sizeer в София.

Посоченият модел съчетава няколко страхотни елемента: екологични решения – изработката от рециклирани материали допринася за опазването на околната среда, класически силует, двуслойна подметка от мека пяна, амортизираща система Air Max с въздушна възглавница и гумен грайфер, както и подплата, която предпазва от болезнени пришки. Класическият бегачески стил се допълва от логото Swoosh на страничните панели, което напомня за богатата история на марката.

 Fila Grant Hill 2

Сред най-модерните маратонки не можем да не споменем поне едно предложение с лицева част над глезена, тъй като този вид обувки не престава да бъде популярен. През този сезон всички погледи са не само върху най-търсените Air Jordan 1 Mid, които се разпродават за секунди, но и върху модели на други марки, представящи своя интерпретация на тази тенденция.