Джокович вече е на корта – гледайте НА ЖИВО пресконференцията на семейството му

Семейството на Новак Джокович даде официална пресконференция след успешното обжалване на анулирането на визата му в Австралия. Очаква се и самият тенисист да се включи на живо онлайн.

След като бащата на Новак, Сърджан, обяви победата на Джокович, думата пое братът на световния №1 в тениса – Джордже:

„Искаме да благодарим на правовата система на Австралия и на съдия Кели, който  остана неутрален и обърна внимание на всеки детайл.“ 

Майка му описа победата на адвокатите на Новак като най-големия му успех досега – по-значим от всеки от турнирите от Големия шлем, които е спечелил. 

„Тук сме да празнуваме победата на сина ни. Той винаги се е борил за справедливост. Не е направил нищо грешно. Отиде там просто, за да спечели този турнир. Ситуацията беше изключително трудна и включваше множество емоции – тъга, страх, разочарование…“ каза Диана Джокович.

Баща му Сърджан отново пое думата и го определи като „слънце – не само сръбско, но и на целия свят“. 

Междувременно Новак сподели снимка от корта на „Rod Laver Arena“ в Мелбърн:

Пресконференцията бе предшествана и съпътствана от мултимедиен екран, на която се изброяваха всички благотворителни дейности на Новак Джокович от последните години. На фон течеше сръбска музика от различни жанрове. На масата, на която седеше семейството му, бяха поставени трофеите му от Големия шлем.

Коментари

коментара