Седмицата идва с дъжд, вятър и студен фронт

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца, след обяд ще започне да се повишава.

Днес ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в Източна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 4°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд, в Западна Стара планина – на по-малка височина. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове. Вятърът ще е от североизток, постепенно ще се усилва и вечерта на места ще е силен. Максималните температури температури на въздуха ще са 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, привечер ще се усили до 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 12 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 15 мин. Луната в София залязва в 0 ч. и 54 мин. и изгрява в 12 ч. и 25 мин. Фаза: един ден след първа четвърт.