Как букмейкърите пазят личната информация на потребителите?

През последните години се гласуваха множество закони за защита на личните данни. Те задължиха онлайн букмейкърите да пазят информацията на своите потребители, без да разрешават неоторизиран и нерегламентиран достъп до нея. Немалко играчи обаче се притесняват, дали техните данни се съхраняват по надежден начин. Ето защо, написахме тази статия, в която ще дадем някои важни разяснения по тази тема вълнуваща много хора.

Защита на данни при регистрация и депозит

За да се регистрирате в букмейкърски сайт за залози на спорт или казино, е необходимо да имате навършени 18 години и да докажете това. На първо време преминавате през попълването на регистрационна форма, в която посочвате имена, ЕГН, адрес и други детайли. Всичко това се проверява на по-късен етап, с изискването за верификация (предаване на сниман личен документ). Ако информацията е коректна, то тогава ще можете да се възползвате от услугите.

Имайте предвид, че хазартните оператори са взели всички необходими мерки, така че да гарантират пълна грижа за личните ни данни и не се допуска изтичането им от онлайн платформите. За целта информацията се съхранява на защитени сървъри, до които не може да се осъществи външен достъп. В този ред на мисли, можете да отдъхнете с облекчение.

Горе написаното важи и при разплащания (депозити и тегления) с банкови карти, електронни портфейли или банкови преводи. Използват се виртуални ПОС терминали имащи защита срещу хакерски атаки, с цел кражба на лични данни. Регулаторните органи съблюдават за всичко, така че нямате повод да се притеснявате, че някой може да злоупотреби с финансовите ви средства.

Какви данни изискват букмейкърите?

По-горе вече посочихме пример за данните, които се изискват за регистрация в сайт за залози. Естествено, когато се верифицирате могат да ви поискат и допълнителни документи, като например снимка на лицева част на дебитна карта, документ за плащане на битова сметка, извлечение от банкова сметка и прочие. Всички тези неща се правят, за да не се допуснат спекулации с чужда информация. Букмейкърската компания е длъжна да провери, дали вие стоите зад създадения акаунт, тъй като има риск някой да се опитва да манипулира системата.

Компаниите предлагащи хазартни игри се задължават да спазват законовата уредба за съхранението и разполагането с лични данни. Те ги използват само и единствено за връзка с потребителя или при евентуално възникнали казуси налагащи намесата на контролен орган.

Клиентите им не бива да изпитват притеснения, тъй като всяко нарушение на законите води до санкция за оператора, както и възможност за преустановяване на дейността му.

Как се пазят личните данни на клиентите?

Сайтовете за залагания използват криптирана връзка, която възпрепятства пробивите в системата. В допълнение идват софтуерни решения, с чиято помощ се предотвратяват опити за проникване в сървъра и кражба на данни. Засичат се всички опити за пробив и се анулират на момента. Средствата за сигурност подлежат на надзор и се проверяват най-редовно, така че да бъде гарантирана сигурността на всеки клиент, който играе в лицензирани букмейкърски уебсайт. Разбира се, детайлна информация, може да се види и в избраната от вас интернет платформа.

А сега е време да приключим темата, като се надяваме, че сме вдъхнали поне малко спокойствие на пълнолетните лица залагащи в бетинг сайтовете. Съветваме ви да избягвате пристрастяването към хазарта, тъй като игрите биха могли да донесат солидни финансови загуби. Желаем на читателите ни да бъдат здрави и успешни във всяко поприще на живота и на добър час!

Коментари

коментара