Дамска туника или панталон какво да изберем?

Това е сериозен екзистенциален въпрос, пред който поне веднъж в седмицата се изправя почти всяка жена. Тук няма универсален отговор, защото всичко зависи от индивидуалните предпочитания на дамата. В тази статия ще разгледаме туниката и панталона като отделни елементи от облеклото и евентуалното им съчетаване в един изискан тоалет. Също така ще научим кога е подходящо да изберем панталон и кога туника. Така например при дамската макси мода туниката е по-желан и търсен продукт от обикновения панталон, докато при традиционната (конвенционална) мода е обратното.

Какво представлява дамската туника?

В продължение на векове туниките са били основна част от женската мода, като вариантите и стиловете им са се различавали в зависимост от региона и периода. Те са били носени предимно от жените от висшите класи и не са били предназначени за практични цели. Въпреки че са част от историята, туниките се носят и са популярни и днес. Съществуват много различни стилове, но всички те имат едни и същи основни характеристики. Днес те са по-практични, въпреки че все още запазват модната си история. Туниката е свободна прилепнала дреха, която се носи върху другите дрехи. Тя е подобна на дълга риза, която се простира до глезените, но има разлика в дължината. Туниките всъщност не са предназначени за активно носене и могат да се носят с гамаши или с пола, когато е необходимо. Те са чудесни за наслояване като пуловер или риза, особено в студено или дъждовно време.

Какво представлява дамския панталон?

Независимо дали става дума за последна модна тенденция или за ежедневна необходимост, панталони са съществена част от гардероба, особено когато става въпрос за оригинални и маркови дамски панталони. Предлагат се във всякакви форми и размери – от с висока до с ниска талия, и са снабдени с всички принадлежности, които бихте очаквали като например джобове. Предлагат се и във всякакви форми и цветове – от пъстри до неутрални.

Днес най-разпространените панталони в България са тесните дънки, които представляват повече от половината от всички продадени панталони. Тези панталони се носят от жени на всякаква възраст, от всякаква раса и с различен социално-икономически статус. Въпреки че се предлагат в различни дължини, цветове и кройки, вталените дънки обикновено са евтини, лесно се намират и са много забавни за носене.

От какви материали се произвеждат най-често туниките и панталоните

В момента ви бомбардират с реклами на дрехи от синтетични материали и не разбирате защо. Е, това е така, защото вероятно не сте наясно с трите най-разпространени вида материали, използвани за създаване на мода, и с техните уникални свойства.

Повечето дрехи са изработени от материи като памук, полиестер, найлон, изкуствена кожа и спандекс по-добре познат като еластан. Памукът е най-разпространената материя за дрехи и се използва за всичко – от пуловери до панталони. Полиестерът се използва за някои пуловери, но той е най-често използваната материя за панталони и якета. Естествената и изкуствената комприна е най-често срещаната материя за ризи и може да се намери в рокли, поли и блузи. Спандексът (еластанът) се използва в някои рокли и блузи, но се използва най-вече за спортни облекла.

Туника и панталон – прилики и разлики между тях

Дамската туника е една от на-сполучливите женски дрехи. Тя е комбинация между рокля и блуза и еднакво добре се съчетава както с костюм за официална визия, така и с панталон и клин. Колкото повече туники има в гардероба си една жена, толкова различни визии ще има. Те се произвеждат от естествени материи-памук, лен или изкуствени-полиестер и др. Туниките са подходящи и за по-закръглени дами, тъй като прикриват някои несъвършенства на фигурата. Дамският панталон е също една много удобна дреха. Може да се носи през всички сезони в зависимост от материята, от която е изработен. Също при официални случаи, така и в ежедневието. Те могат да бъдат с ниска или висока талия, така с широк или тесен крачол. Комбинацията туника/панталон е подходяща за дамите на всички възрасти и те винаги ще изглеждат стилно. Закупуването на дрехи вече е възможно да става и онлайн. Вашите размери се съпоставят с таблиците в онлайн магазините и се прави поръчка.

За какъв повод може да използваме дамската туниката?

Туниката е универсална дреха, която може да се носи за много различни поводи, включително фестивали. Тя е изработена от елегантни материи като плетиво на една кука, кадифе, сатен, дантела, вискоза и коприна. Дамските туники се предлагат в различни цветове в зависимост от сезона.  Ако търсите небрежен и удобен начин да се стоплите, можете лесно да наметнете туниката върху дънки или гамаши и да я носите върху риза с копчета. Ако искате да прекарате деня в по-официален вид, туниката може лесно да се съчетае с пола тип молив или блейзър за нещо по-официално. Можете също така да носите туника върху чифт дънки и тениска или блуза, в зависимост от случая.

За какъв повод може да използваме дамските панталон?

Дамските панталони не се изчерпват само с официалното и бизнес облеклото. Има толкова много начини за носене на панталоните, толкова много поводи, за които можем да ги използваме. Не става въпрос само за панталона, а и за стила, който обличате. Новите дамски панталони, които можете да разгледате в последните модни колекции на световните марки, са свързани с използването на нови материали за универсален и стилен външен вид. Независимо дали ги носите небрежно вкъщи, но и когато излизате, дамските панталони са перфектният избор.

Може ли да закупим дамски туники и панталони онлайн?

Онлайн пазаруването се превърна в значим начин за търговия, особено когато става въпрос за дамска мода. Докато някои хора обичат да разглеждат любимите си магазини в своя район, други предпочитат да купуват дрехи онлайн. Това е въпрос на личен избор, но плюсовете да пазарувате онлайн са много големи, защото имате неограничен избор. Също така можете да пазарувате онлайн от всякъде включително и през вашия мобилен телефон, можете лесно да сравнявате цени като по този начин пазарувате изгодно, бързо и лесно, без да се налага да губите време в традиционните модни бутици.

Коментари

коментара