Корнелия: БСП ще бъде в управлението като гарант за социалната справедливост

Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ, това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП и вицепремиер в новия кабинет Корнелия Нинова.

„Ние разбираме участието си в това правителство като гарант за социалната справедливост в България, като гарант за социална политика, като гарант за грижа за хората“, допълни още Нинова.

Нашата цел да имаме здрав и образован български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, ходи по чистата българска земя, яде чиста българска храна, диша чист въздух е напът да се сбъдне, каза Нинова.

Тя допълни, че целта „българинът да има достъп до здравеопазване и да не му се налага да плаща безумни пари, които няма и да умира по пътищата и стълбите на болниците, също е напът да се сбъдне“.

„Ние ще дадем всичко от себе си, това което сте чули от нас като опозиция на ГЕРБ да стане реалност в управлението на България“, заяви Нинова.

Според нея вместо еднолична власт, ще има институции в България, които взимат решенията, които взаимно се уважават и уважават общия конституционен принцип за разделение на властите. Визията за управлението на новия кабинет е вместо задкулисие да има прозрачност, ред и правила еднакви за всички, поясни Нинова.