Мечтаната почивка в Турция с ранните записвания на промо цени

Кристално чисто море, чудесни плажове, живописни планини, руини на древни империи, с малки идилични селца, но и огромни космополитни градове – има толкова много причини, поради които трябва да почивате в Турция. Ето и някои от тях:

Красиви плажове

Лара, Кемер, Сиде, Алания, Фетие, Чешме, Мармарис имат едни от най-красивите плажове в Турция, където може да намерите абсолютно всичко – от уединени заливи до вълнуващи плажни изживявания и партита. Един от най-добрите начини да посетите многобройните плажове на Турция и да видите едновременно крайбрежието на Средиземно или Егейско море в едно, е да съчетаете своята ваканция със Син круиз.

Повече за по-малко пари

Постоянно падащата турска лира е добра новина за всеки летовник – както пътуването и транспорта, така и настаняването и храната вече струват по-малко. Разбира се това няма да е от значение, ако резервацията е в последния момент, когато няма никакви места. Побързайте и се възползвайте от оферти за Турция с ранни записвания.

Атракции за семейството

Турция има много какво да предложи за семейства с деца. Аквапарковете като Tortuga Pirate Island в Кушадасъ, Land of Legends в Белек, и Water World близо до Фетие, са огромно забавление за всеки. Като голям световен град, Истанбул има също какво да предложи на всички – и на възрастните с шопинг булавердите и моловете, ресторантите и обектите за посещение – но също така и за децата със забавления като Legoland и Истанбулския аквариум.

Природни чудеса

Освен големите градове като Анкара, Истанбул и Измир, Турция има и много природни богатства, като ски курортите, като този в планината Улудаг до белите травертинови тераси на Памуккале и неземните пейзажи на Кападокия.

Археологически обекти

Свидетел на много империи и цивилизации, Турция има забележително количество археологически обекти, разпръснати из цялата страна. От истанбулските дворци до руините на Ефес и градовете на Древна Ликия, до подземните градове на Кападокия, страната е рай за любителите на археологията и историята.

Невероятна храна

Всеки регион в Турция има уникална култура, използваща различни сезонни продукти и рецепти. Като такава турската кухня е много повече от кебапчета и баклава, а включва пресни морски дарове и мезета, цяла палитра от разнообразни десерти, средиземноморски ястия и класическа арабска кухня, които трябва непременно да опитате.

Известна със своите плажове от световна класа, древни исторически руини и фантастичен летен климат, Турция е чудесна дестинация за всеки, жадуващ вече за лятна почивка. Докато сте там, определено трябва да опитате някои от характерните изживявания в страната, като турска парна баня или „хамам“, незабравима разходка с балон с горещ въздух над извънземния пейзаж на Кападокия, да се пазарите за спомен на някой базар или да разгледате Турската Ривиера с гюлет като част от Сините круизи. Но както винаги само предварителното планиране и резервация може наистина да гарантирате семейния ти отдих, а Турция с почивка от туристическа агенция Turkuaz е дестинацията за твоята сърце.

Коментари

коментара