ТВ7 обжалва решението на СЕМ за отнемане на лиценза

ТВ7 обжалва решението на СЕМ за отнемане на лиценза

Ръководството на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал „Супер 7“ е обжалвало решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за отнемане на лиценза им, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на ТВ7.

Жалбата до Върховния административен съд е депозирана в медийния регулатор на 19 септември и в нея се иска спиране на предварителното изпълнение и прогласяване на нищожността на актовете на СЕМ.

Съветът взе решението за отнемане на лицензите на 13 септември с гласовете на четирима от общо петимата му членове. Мотивът е, че каналите нарушават конкуренцията, като продават рекламно време на много ниски цени, докато програмата е изцяло от стари предавания – от месеци те излъчваха повторения.

Ръководството на трите канала смята, че решенията на СЕМ са незаконни и обявява, че това е „поредната брутална атака“ срещу медиите и ще потърси международна подкрепа.

През май Софийският градски съд обяви в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост компанията „ТВ Седем“ ЕАД, която е собственик на трите канала. За дата на несъстоятелността бе определена 31 декември 2015 г.

Източник: Pik