Ковид елхи на благодарността в УМБАЛ „Софиямед“

Специални тематично украсени Коледни елхи на Благодарността засияха в фоайетата на централния БЛОК1 на УМБАЛ „Софиямед“ и БЛОК2, в който се намира COVID-19 отделението на лечебното заведение. На техните клони са закачени над 50 писма от пациенти, желаещи да изразят благодарността си и пожеланията си към екипите на болницата, помогнали им през 2021г. По-голямата част от тях са адресирани към екипа на COVID-19 отделението, тъй като и настоящата година отново премина под знака на световната пандемия.

„Някои от пациентите ни бяха написали пожеланията си към екипа на гърба на рецепти, в картички или просто на бял лист. Повечето бяха подписани освен с името на пациента, но и с номера на стаята, в която се е лекувал“, коментира екипът на COVID-19 отделението в „Софиямед“.

Пожеланията от пациентите, закачени на елхите са стилизирани в специално разработен дизайн, напомнящ свитък- грамота в състарен стил с идеята, че Благодарността е дадена дума, и е вечна, както и ангажиментът на лекарите и медицински работници да се грижат за здравето на пациентите си, независимо от всичко!
Коледните елхи на Благодарността са част от проекта Елхи на Надеждата в лечебното заведение. Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на радостта също озариха фоайетата на отделенията по Неонатология, Акушерство и гинекология и Детски болести, за да дадат надежда и светлина в душите както на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, така и на малките и големи пациенти, и техните близки.

„Инициирахме първия си проект от серията специални елхи на Надеждата в болница „Софиямед“ преди 3 години когато създадохме Коледното бебешко дърво пред Неонатологично отделение, където обикновено се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими принадлежности за отглеждане на бебето у дома. Клоните му украсихме с биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за захранване, играчки и др., всички осигурени от нашите партньори, от които родителите могат да си вземат като подарък при изписването. Част от проекта ни за 2-ра поредна година са и дръвчетата на Радостта пред Отделението по Детски болести, украсено с рисунки на деца и плюшени играчки, подарък за тях, както и пред АГ отделението-на Бъдещето, украсено с „мечтата“ на всяка една майка за лека бременност, бързо раждане и идване на така чаканото й бебенце- чрез ехографски снимки, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“. В тази трудна година решихме да зарадваме колегите си и пациентите с още специални елхи, тези на Благодарността, украсени с благодарствени писма на пациенти, които сме получили през годината“, коментира екипът на болницата, разработил проекта.
„Софиямед“ желае светли Коледни и новогодишни празници на целия си персонал, всички пациенти и приятели.

Коментари

коментара