Цветан Цветанов се срещна с Торстен Гайслер от фондация „Конрад Аденауер“

Цветан Цветанов се срещна с Торстен Гайслер от фондация „Конрад Аденауер“

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с ръководителя на представителството в България на фондация „Конрад Аденауер“ Торстен Гайслер, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. По време на разговора двамата дадоха висока оценка на сътрудничеството между ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“ и в частност на форумите, които се организират съвместно от фондацията, Младежи ГЕРЖ и Жени ГЕРБ. Като изключително успешна и много полезна в настоящия момент бе оценена проведената преди дни конференция на тема “Ценности, религия и секуларизъм“, която се организира съвместно от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, Фондация „Конрад Аденауер“ и Вилфред Мартенс Център.
По време на срещата Цветан Цветанов и Торстен Гайслер обсъдиха и реализацията на останалите предварително планираните съвместни инициативи между ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“, които ще се проведат до края на годината. Сред тях са регионални политически академии на Жени ГЕРБ и Младежи ГЕРБ, в които ще се разискват въпроси, свързани с формулирането и реализирането на различни управленски политики, с мястото и ролята на младите хора и жените в политиката и управлението на регионите, с дефинирането и отстояването на общите европейски и национални ценности. Следващата такава инициатива е провеждането на регионалната кръгла маса на Жени ГЕРБ в Разград в началото на октомври, която ще е на тема „Толерантност в политиката и политика на толерантността“.
Торстен Гайслер даде висока оценка и на резултатите от посещенията на министър-председателя Бойко Борисов и на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в централата на Фондация „Конрад Аденауер“ в Берлин. Гайслер подчерта, че сътрудничеството между ГЕРБ и фондацията е на отлично ниво и изрази увереност, че съвместните инициативи ще задълбочат още повече контакта между двете организации в интерес на развитието на демократичните ценности в България, продължаването на реформите в съдебната система, в сектора за сигурност и останалите сфери на обществения живот.
В края на срещата председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов покани Торстен Гайслер да участва в планираната в края на септември кръгла маса за антитерористичното законодателство, на която ще присъстват евродепутати и депутати от националните парламенти на страните-членки на ЕС. Форумът е организиран от комисиите по вътрешна сигурност и за контрол над службите за сигурност в Народното събрание. 

Източник: Pik

Коментари

коментара