Какво трябва да знаем при покупка на имот, съветват от SUPERIMOTI

Покупката на жилище е задължителна за много хора. Живеенето под наем не е особено рентабилна и финансово оправдана инвестиция, която е добре да се трансформира в нещо по-перспективно. Изборът на дом е отговорна и комплексна задача, като тук едно от най-важните неща е да открием фирма за продажба на недвижими имоти, която ще може да ни предложи атрактивни оферти и разнообразни възможности. След като открием подходящите за нас обяви, трябва да обмислим всички варианти, а след това и да решим на кой от всички тях да се спрем. 

Какво е важно да знаем, когато купуваме имот

Освен да се запознаем добре с пазара за недвижими имоти и да следваме основните си критерии за избор, трябва да вземем предвид и други неща, като набора документи, който ще ни е необходим, за да финализираме сделката. Така стъпките при покупката ще протекат гладко и по план, а накрая ще сме технически изрядни. Ако ще ползвате агенция, ето и какво ще Ви трябва, за да стартирате процедурата по покупко-продажба:

  • Договор за посредничество;
  • Предварителен договор за продажба, където се споменават важни неща като данни на имота, цена, начин на плащане, размер на капарото, неустойки и др.;
  • Предоставяне на нотариален акт на купувача, след като сделката бъде изповядана пред нотариус;
  • Документи за приключване на сделката – скица, данъчна оценка, удостоверение за наследници, декларация за липса на данъчни задължения;
  • План за регулация и др.

Важно е да знаете, че всяка една сума над 10 000 лв. се превежда единствено и само по банков път, като друг вид плащания не се допускат. При подобен вид сделки рискове винаги са възможни, затова е добре да се посъветвате с адвокат, който ще Ви каже как да избегнете някои порочни практики. 

Къде можем да открием луксозни обяви

В superimoti.bg ще откриете всякакви видове обяви за имоти, включително и луксозни оферти за жилища и търговски помещения, които се предлагат на конкурентни цени. Разгледайте наличните предложения и обмислете бъдещето си. Без значение дали става дума за бизнес инвестиция, или покупка на семеен дом, и в двата случая ще откриете разумно и удачно във всяко едно отношение решение. 

Кои предложения са топ

“Горещи” оферти за жилища и търговски обекти могат да се открият във всяко едно населено място. Какво ги определя като топ? Ето ги и факторите за това те да се предпочитат пред всички останали:

  • Много добра локация и изложение;
  • Оптимално съотношение между цена, площ и състояние на имота;
  • Практично разположение на помещенията;
  • Комуникативно местонахождение.

Доверете се на superimoti.bg и открийте нови хоризонти пред себе си. 

Коментари

коментара