Ще успее ли Христо Янев да върне Миньор Перник в елита?

Истинските футболни фенове отдавна знаят, че Втора лига е мястото, което дава сериозни шансове за успех и ако говорим за обрати и спортен адреналин, това първенство спокойно може да се мери с някои европейски, особено след като разликите между всички отбори е толкова минимална, че се изискват някакви особени промени и стратегически изненади, за да може един тим да изненада някой друг. И докато някои отбори печелят вниманието на публиката и водят битка за оцеляването, то други са принудени да мислят нови начини за излизане от не толкова благоприятната ситуация. 

Колкото и да не искаме да го казваме, един от столетниците в лицето на Миньор Перник, не се намира в най-добрата си форма, като от началото на сезона забелязваме, не толкова добрите решения, някои трудности с екипа, липсата на мотивация и всичко това изпрати чуковете на не толкова благоприятната 12-та позиция. 

Не сме свикнали да виждаме отбора точно на това място, но в защита на момчетата ще трябва да признаем, че тази година конкуренцията наистина е безмилостна и редица отбори от Втора лига вече искат да пренесат успехите си в професионалното първенство – точно това се случи миналата година и вече забелязваме, че някои отбори бъркат много сериозно плановете на истинските хегемони. 

Добрите новини и отбелязването на някои важни победи е вече факт, още в началото на новата година, перничани не само успяха да отбележат трудна победа, но и могат да се порадват на някои добри новини, като в това отношение успяха да привлекат Христо Янев за треньор. Неговият поглед над играта може да даде необходимият тласък и скоро миньорите не само да влязат в добрата стара роля на парен чук, но и бързо да съкратят няколко позиции, като в това отношение не е необходимо много. Една победа ще ги изпрати на по-престижната 8-ма позиция, а при по-бързо отбелязване и заздравяване на актива, този отбор ще се върне точно там, където заслужава – челните позиции на първенството. 

Разбираме много добре, че тази теория, за някои  критици, би могла  да се смята за изключително тежка и не толкова благоприятна, но все пак забелязваме, че се правят промени и рано или късно, точно те ще предоставят необходимото отражение и възможност за успех. Ще открием много положителни оценки за отбора и в приложението на efbet и именно там можем да правим дори спортните си прогнози. Що се отнася до Янев, той е реалист и признава, че първата му задача е да изтегли отбора по-далече от дъното и да започне да работи с онези играчи, които имат голямото желание да върнат предишната слава на отбора. 

Не трябва да забравяме, че бяха привлечени и имена като Антон Огнянов, който очевидно реши, че вече не може да се довери на  обещанията за по-добро представяне от Етър, точно по тази причина прецени, че новият отбор ще оцени неговото присъствие. Освен това не трябва да забравяме, че Янев привлече и други опитни лица, с чиято помощ ще помогнем на чуковете да се превърнат в онзи специален фактор, който вече сме виждали в конкретната лига. На този  етап краткотрайните цели са наистина заздравяване и извоюване на някои по-добри позиции, а едва след това ще има и по-обстоен поглед за нормализиране и дори подсилване на редиците, което ще стане едва в края на сезона. 

Коментари

коментара