Целта на Миньор Перник е оцеляването, а след това нещо повече

Всеки истински футболен почитател знае, че освен основното футболно първенство, веднага ще открием, че зловещата битка във Втора лига може спокойно да се мери по обрати и дербита с някои други европейски първенства, където футболът е особена религия. Впрочем дори истинските запалянковци ще признаят, че предпочитат да гледат именно тази лига, защото тук играта и наградата, не са само трофей, но и възможност за пробив в професионалното първенство. От началото на сезона ще открием, че няколко отбора направиха този трансфер и започнаха да бъркат много сериозно плановете на останалите хегемони, следователно точно това желание имат и другите отбори във Втора лига. 

И след като нивото се вдигна значително, най-вероятно вече сме забелязали, че столетникът „Миньор“ Перник не е в най-добрата си възможна форма, която сме свикнали да го виждаме. Както се досещаме, има моменти,  в които не всеки футболен отбор се намира на висотата, на която сме свикнали да го гледаме. Към този момент ще забележим, че чуковете се намират на 12-то място и новините не са особено благоприятни през последните няколко месеца. 

Къде обаче се крият толкова сериозните беди? Ще забележим, че още в последния мач отборът не можеше да се възползва от своите титуляри в следствие на наказанията. Кадровите проблеми не са малко, но oще в началото на януари ще забележим и първите опити за заздравяване и подобряване на играта им. В началото на годината ще забележим, че отборът привлече като свободен агент футболистът Антон Огнянов, а към това не трябва да забравяме, че и треньорският щаб може да получи още повече специални възможност в лицето на Владимир Манчев, чийто опит от чужбина може да се използват именно за следващата голяма цел – оцеляването,  както сами казват от екипа. 

Плановете ще бъдат насочени към покачването на няколко позиции нагоре, след като забележим, че точковият актив позволява на отбора да направи една победа и бързо да се нареди на далеч по-безопасното 8-мо място, а след като има достатъчно време за наваксване и позициониране на отбора на далеч по-безопасно място. В това отношение трябва да обърнем внимание и на възможността да следим всички срещи от Втора лига с помощта на bet365 мобилно приложение и дори да направим своите прогнози в едно от най-оспорваните първенства, които често могат да засрамят дори професионалистите. 

Със сигурност всеки фен на Миньор Перник очаква подобряването на ситуацията и не са особено доволни от моментното представяне на отбора, ала нека не забравяме, че подобни  футболни прецеденти не се случват толкова често, а близостта между всички отбори е невиждана до този момент, където за всяка една точка се водят невиждани сражения. 

Не трябва да забравяме, че чуковете все още не са изгубили нищо и имат всички необходими шансове да покажат своята футболна класа, която към този момент да не успява да се прояви, но с някои леки корекции и промяна на основните планове, отборът наистина ще покаже онова качество на игра, което сме свикнали да виждаме, като именно то бъркаше плановете на големите имена във футбола. Трябва да признаем, че ръководството е поставило реалистични цели и ако до края на сезона видим положителната промяна, то в началото на следващия сезон спокойно ще наблюдаваме още по-качественото преживяване.  

Коментари

коментара