ЧЕЗ стартира 30 нови инвестиционни обекта през септември

Дружеството ще вложи близо 700 хиляди лева в електроразпределителната мрежа на Западна България

ЧЕЗ Разпределение България започва реализацията на 30 нови обекта, чрез които ще вложи близо 700 000 лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през септември. Близо една трета от инвестициите, или 177 хил. лева, ще бъдат заделени за присъединяване на 222 нови клиенти.

В столицата ще бъде извършена аварийна подмяна на два кабела средно напрежение (10 kV) на обща стойност 69 хил. лева. В резултат на инвестицията ще бъде подобрено електрозахранването над 600 клиенти. В София през септември ще бъдат инвестирани
233 хил. лева.

Извън столицата ЧЕЗ Разпределение България ще започне инвестиционни проекти на обща стойност 646 хил. лева. В област Враца ще бъде извършена реконструкция на въздушен електропровод 20 kV в Рашов дол, в който компанията ще вложи 86 хил. лева. Друг електропровод ще бъде ремонтиран в област Монтана и ще бъдат подменени 4 км проводник за сумата от 33 хил. лева. Двете инвестиции ще повишат сигурността на електрозахранването в двете области.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Само в електроразпределителната мрежа са вложени 845 млн. лева, като е подменена една трета от нея и са присъединени над 70 хиляди потребители.

Коментари

коментара