Как да изберем бански?

Питате ли се какъв бански да изберете за летните си бягства от градската суматоха на плажа? Цял или половинки, с ниска или с висока талия, с ресни или с къдрици…? Модел, който подчертава вашето стегнато и атлетично тяло или такъв, който се опитва да скрие несъвършенствата? Изборът на бански преди вашата почивка може да бъде лесна задача, ако протечете нашите модни съвети.

Първите жени, които носели дрехи, подобни на съвременните бански костюми, били древните египтяни. Така че ако си мислите, че родината на банските е Бразилия, е добре да знаете, че Клеопатра и нейното обкръжение  са използвали също такива аксесоари.

Теоретично взимането на решение за перфектния модел бански за плажа би трябвало да е много приятен и разтоварващ, но нашият опит показва, че изборът на бански е труден и взискателен процес.

Така че, за да изберете правилния бански, който да подчертае силните страни и да скрие възможно най-много от несъвършенствата, е добре да отидете в магазин, където се чувствате комфортно. Прекарайте известно време в разглеждане и проверете дали има опитна продавачка и удобна пробна.

Когато намерите магазин, който да отговаря на тези условия и който предлага фирмите, които ви интересуват, погледнете много внимателно и критично тялото си.

Добре е да имате предвид следните неща.

Банските с висота талия удължават краката и както всички добре знаем, колкото и дълги да са краката ни, искаме още и още…

Круизен цял бански костюм ласкае големите и дори леко отпуснати гърди.

Класическо горнище със закръглен модел на чашките и подсилван с банели ще придаде обем на малките гърди.

Жените без извивки с тяло „правоъгълник“ биха могли да носят бикини с ниска талия от 70-те години или цял бански с ресни от 50-те с оригинален принтиран модел.

За ниски жени стилистите препоръчват класически бански в елегантно черно или нощно синьо. Те могат да носят и цял бански тип боди който се връзва зад врата и удължава тялото визуално, правейки го по-слабо.

Дребните жени могат да носят бански с панделки отстрани на ханша и между гърдите.

Дамите с по-пищна обиколка трябва да носят бански с долнища, които не са нито прекалено свободни, нито твърде тесни.

Относно цветовете също има някои правила. Бял бански би имал максимално добър ефект в края на летния сезон. Същото важи и за почти бялото и жълтото. Започнете с ярко червено, като изберете модел с вашия любим принт. Чудесен избор е да започнете лятото с класически черен цвят, както и с бронзови, златни или оранжеви тонове.

Ако не сте на шестнадесет години, избягвайте моделите в неонови цветове.

По-възрастните дами е добре да избягват сивото, което кара кожата да изглежда бледа и болна.

Черният бикини бански е „върховният“ модел, особено когато е изчистен и практичен. Той следва да подчертава гърдите и да излъчва дискретна елегантност.

Коментари

коментара