Отхвърлиха задължителната казарма, патриотите я предлагат отново

Отхвърлиха задължителната казарма, патриотите я предлагат отново
Депутатите подмладиха армията

28 години да стане възрастта за прием на войници, решиха на първо четене депутатите с промени в Закона за отбраната. Пределната възраст става 46 години. Целта на предложението е в армията да влезнат по-млади военни, казаха вносителите от МС. Така по-лесно ще се попълва и запасът след приключване на военната служба. Мярката ще подпомогне и военните да придобият необходимите 18 години действително изслужени на военна служба преди да решат да се пенсионират. В мирно време въоръжените сили ще отговарят за наблюдението и ранното предупреждение за рискове и заплахи за националната сигурност.

Военните ще трябва да развиват и способностите за кибер отбрана. Те ще трябва да возят и президента, премиера и председателя на Народното събрание, ако специалният „Авиоотряд 28“ няма възможност, гласят още промените. Депутатите не подкрепиха предложението на Красимир Каракачанов – шест месеца задължителна наборна военна служба за навършилите 18 години. Отхвърлено беше и предложение на независимия кандидат Велизар Енчев за създаване на център за военно професионално обучение към Министерството на отбраната.

Във въоръжените сили, като професионални войници постъпват хора, които не могат да си намерят друга работа. Постъпват и след като си намерят друга работа, напускат. Това не са хора, които по убеждение и кауза служат в армията. Това заяви народният представител от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов след като предложението му за задължителна казарма. Той обясни, че на отхвърленият днес законопроект му предстои второ четене, а всички полезни предложения, произлезли от днешния дебат, ще бъдат отразени в крайния вариант на текстовете. „Ако и тогава не мине ще предложим след 6 месеца същия законопроект наново”, закани се Каракачанов. 

  • красимир каркачанов
  • задължителна казарма

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара