Express: На Хилари Клинтън й остава година живот!

Express: На Хилари Клинтън й остава година живот!
Бившата първа дама страда от съдова деменция, получавала частични припадъци

Скандално разкритие за здравословното състояние на кандидата за президент на САЩ Хилари Клинтън направи британския вестник Express. Според изданието на бившата първа дама и остава една година живот, тъй като тя страда от тежка форма на съдова деменция. Клинтън така и не успяла да се възстанови от сериозния кръвен съсирек, който получила през 2012 г., като това довело до частични припадъци през последните месеци.

Информацията е изключително скандална, тъй като през ноември Клинтън ще се изправи срещу опонента си Доналд Тръмп в битка за президентския стол в САЩ. През последните месеци в щатите упорито се говори за влошеното здравословно състояние на Клинтън, но никой не е предполагал, че бившата първа дама, която вече е на 68 години, е толкова зле.

„Хилари Клинтън участва в кампания за президент, знаейки, че ще умре. Пациентите, които са диагностицирани със съдова деменция получават прогноза за от три до пет години живот“, споделя наблюденията си американски професор по медицина. По думите му са очевидни проблемите на бившата първа дама с двигателния апарат и вербалната комуникация.

„Съдовата деменция е изключително опасно заболяване, тъй като атакува частта от мозъка, която контролира много от примитивните функции на тялото ни“, обяснява професорът.

  • хилари клинтън
  • деменция

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара