Вицето на Радев ясно утре

Вицето на Радев ясно утре
Генералът пак повтори, че е надпартиен 

Не гледам на изборите като на монтаж от партии или коалиции. За мен важен е диалогът с хората, доверието им. Нямам притеснение да бъда разпознат не само от избирателите на БСП. Този развод между АБВ и БСП, не беше най-доброто, но гледаме напред. Това каза за предаването „12+4“ по „Хоризонт“ кандидатът на БСП за президент о.р. ген. Румен Радев, който вече започна обиколката си в страната.

Радев изтъкна, че приема част от убежденията на БСП, но винаги е действал в интерес на хората: Имам едно нещо, което е различно от всички. Това е, че съм независим, надпартиен, че досега в моята професионална и човешка биография, когато е имало нужда, съм казвал не, независимо от риска за своята кариера и за самия себе си. Не съм човек, който ще се свие под някакви зависимости, било то вътрешни или външни. Аз съм човек, който ще може да каже „не“.

Кандидатурата на вицепрезидента на Радев ще бъде обявена в събота: Очаквам вицепрезидентът да се включи активно в кампанията. Функциите на вицепрезидента не са декоративни. Традиционно на него се прехвърлят важни правомощия.

Радев изтъкна, че правомощията на държавния глава са „достатъчно“, а друг е въпросът как ги използва. Той отново оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като „провален“, а „неговото безотговорно отношение“ като „причина за много проблеми в армията“.

  • румен радев
  • президентски избори

    Източник: Nbox.bg