Минчо Спасов: Дончева е смела и честна, трябва да ѝ бъде помогнато


Реших да се впусна в битката, защото честността и смелостта са редки качества в днешния политически живот и трябва да ѝ бъде помогнато.

Това каза за предаването „12+4“ кандидатът за вицепрезидент на НДСВ и „Движение 21“ Минчо Спасов, който допълни, че Дончева лично му се е обадила с покана да се яви заедно с него на изборите.

Процесът вървеше успоредно и беше оформен като коалиционно споразумение, тъй като аз никога не съм напускал НДСВ, не съм се прехвърлял към други партии и участвам като кандидат на НДСВ.

Според Спасов „бандитизмът и популизмът“ се очаква да доминират на тези избори и двойката му няма да се справи на първи тур, но се надява на успех на втория.

Важно е да покажем и да сложим във фокуса не много неща от политическия спектър, а само 2 или 3 – да се концентрираме върху това, което смятаме за най-важно – съдебната реформа,

Спасов и Дончева ще предложат да се вмени отговорност на президента за държавното обвинение – „той да назначава и уволнява главния прокурор“. Юристът е категоричен че прокурорът не бива да се меси в частно-правни спорове като атаката срещу КТБ.

Президентът е говорител, представител на нацията. Той трябва да бъде рупор на желанията ан подаващото мнозинство от нацията. Смятам, че президентът има място като говорител на народа и в това направление. А дали депутатите ща окликнат на тези промени, дали ще се проведе Великото народно събрание, за което всички говорим, зависи и от избирателите.

Спасов изтъкна, че не би позволил „да се образува пропаст“ между президента и вицепрезидента, за разлика от Плевнелиев:

Във външната политика той дори не можа да завоюва някакви позиции, тъй като беше доминиран от министър-председателя.

Източник: БНР

Коментари

коментара