Galaxy Note 7 е опасен за вашия самолет

Galaxy Note 7 е опасен за вашия самолет
Определянето на конкретна марка или модел като потенциална опасност е изключително необичаен ход от страна на ФАА

Авиационната администрация на САЩ (ФАА) предприе необичайна стъпка, определяйки новия модел смартфони Galaxy Note 7 на компанията Samsung Electronics Co. като потенциална опасност за избухване на пожар и призова пътниците да избягват изцяло използването на това мобилно устройствата на борда на самолетите. 

В кратко, но доста остро изявление, разпространено късно вечерта в четвъртък, американският регулатор за въздушна безопасност заяви, че в светлината на последните инциденти и проблеми с участието на този модел смартфони, ФАА съветват пътниците да не включват или да зареждат тези устройства в самолетите и по никакъв начин да не ги прибират в чекирания багаж. 

Определянето на конкретна марка или модел като потенциална опасност е изключително необичаен ход от страна на ФАА, тъй като агенцията досега издаваше предупреждения за общите опасности, дължащи се на всякакви модели мобилни телефони, на други батерийно-захранващи електронни устройства или резервни батерии, държани в багажните отделения на самолетите. Литиево-йонните батерии, които захранват този тип мобилни устройства, могат да направят късо съединение или да се нагреят дотолкова, че да предизвикат пожари. 

Изявлението идва по-малко от седмица, след като компанията, която е най-големият производител на смартфони в света, обяви мащабна програма за глобално изземване и подмяна на милиона устройствата Galaxy Note 7 поради експлодиращи батерии и често запалване на този нов модел мобилни телефони. 

Междувременно три австралийски авиолинии също наложиха забрана за използването или зареждането на този модел телефони на борда на техните самолети. Предупреждението на ФАА предизвика спад на акциите на Samsung с близо 4%. 

  • самсунг
  • самолети

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара