Премиерът нареди бърза проверка на сделката с царските конюшни

Премиерът нареди бърза проверка на сделката с царските конюшни
Министър-председателят не знаел за продажбата 

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Главния инспекторат да извърши в максимално кратък срок проверка в Областна администрация – София-град заради сделката с царските конюшни. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Проверката трябва да проследи спазването на Закона за държавната собственост. Докладът на Главния инспекторат трябва да съдържа предложения до министър-председателя за следващи действия.

От пресслужбата на МС уточниха, че до публичното изнасяне на данни за осъществената сделка, министър-председателят не е бил информиран за нея. БСП пак са неподготвени и пак клеветят. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, по повод изнесените от БСП данни за нарушения при продажбата на бившите конюшни. „Ако се установи нередност на сделката, премиерът очаква областният управител да си подаде оставката. Ако не си я подаде, той ще му я поиска, защото има доста съмнения. Очакваме да видим по документи какво се е случило”, обясни вътрешният министър. 

Вчера БСП лява България” сезира главния прокурор за продажба на имот в квартал „Оборище” в столицата. Председателят на ПГ на партията Корнелия Нинова разкри, че преди 2 месеца областният управител на София Веселин Пенев, излъчен от Реформаторите и назначен от Бойко Борисов, и заместник-областният управител от ГЕРБ Томи Николов са продали имот от 7,5 декара в квартал „Оборище“, на 100 метра от паметника на Васил Левски за сумата от 658 870 лв. 

  • царски конюшни
  • бсп
  • бойко борисов

    Източник: Nbox.bg