Внимавайте с любимо място на перничани! Епидемия върлува в Сапарева баня! Дъновистите са опикали и оакали питейната вода, хората повръщат и са с разстройство

Епидемия от стомашно-чревни заболявания върлува в Сапарева баня. По 10 пациенти дневно преминават през Спешния център в курортния град. Вирусът тръшка деца и възрастни. Болните идват в Спешния център с оплаквания от повръщане и разстройство. По-тежките случаи се транспортират в двете болници в Дупница.

Всяка година по това време върлува епидемия от стомашно-чревни разстройства в Сапарева баня. Жителите на курортния град твърдят, че епидемията идва веднага след като приключи съборът на дъновистите. На Седемте рилски езера се събират хиляди последователи на Дънов и се облекчават в деретата край езерата, което води до замърсяване на питейната вода, твърдят местните хора.

Завеждащият Спешен център – Сапарева баня д-р Аспарух Льондев заяви по повод развихрилата се епидемия: „На смяна в Спешния център в Сапарева баня търсят помощ средно по 10-ина пациенти – от малки деца до възрастни, с болки в стомаха, разстройство и повръщане. Според мен причината за епидемията не е питейната вода, както се коментира в Сапарева баня, тъй като сред пипналите вируса са и пациенти, които са се върнали преди дни от море“, заяви д-р Льондев. „В период, когато няма вирусни заболявания, пациенти с такива оплаквания са по 5-6 на месец“, каза още д-р Льондев.

Коментари

коментара