ЧЕЗ ЕСКО изгради покривна фотоволтаична система за клиент на ЧЕЗ Електро

Централата с инсталирана мощност 117 kWp ще покрива част от енергийното потребление на „Екорепласт“ ЕООД

Компанията за търговия с полиетилен и полиетиленови продукти „Екорепласт“ ЕООД ще покрива част от енергийните си потребности с екологично чиста енергия. „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД, със съдействието на „ЧЕЗ Електро България“ АД – доставчик на електроенергия на свободен пазар на Екорепласт, проектира, финансира и изгради покривна фотоволтаична система за собствено потребление на фирмата. Съоръжението е с инсталирана мощност 116,92 kWp и е монтирано върху сграда на Екорепласт в с. Капатово, община Петрич.

Създаденото през 2009 г. „Екорепласт“ ЕООД се занимава с изкупуване, рециклиране и производство на полиетилен и полиетиленови продукти. От 2015 г. „ЧЕЗ Електро България“ АД доставя на фирмата електроенергия на свободен пазар. Екорепласт разполага с две производствени бази – в с. Капатово и гр. Сандански. В дейността си компанията прилага високи стандарти за качество, за което разполага с международно признатия сертификат TÜF Rheinland. Сред клиентите на дружеството са български, германски, австрийски, гръцки и други компании. Чрез новата фотоволтаична система Екорепласт изпълнява ангажиментите си пред обществото и клиентите за минимизиране на въздействието върху околната среда в резултат от фирмената дейност.

Информация за политиката по качество и околна среда на „Екорепласт“ ЕООД може да се намери на сайта на дружеството www.ecoreplast-bg.com

„ЧЕЗ ЕСКО България“ АД предоставя енергийни услуги с фокус върху иновациите, ефективното използване на ресурсите и екологията, осигуряващи устойчиво развитие чрез ефективно използване на електроенергията. Компанията предлага индивидуални решения „до ключ“ в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи. Благодарение на богатия международен опит като част от семейството на ЧЕЗ в Европа, ЧЕЗ ЕСКО България успя за две години да натрупа портфолио от 56 проекта, част от които в процес на реализация. В сътрудничество с другите компании в групата на ЧЕЗ в България – ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ Електро, ЧЕЗ ЕСКО България реализира общо 24 проекта за фотоволтаични централи с обща мощност 13,4 МWp – от тях 2,83 МWp вече са в експлоатация.

Допълнителна информация за дейността и проектите на „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД е публикувана на сайта на дружеството www.cez-esco.bg.

Коментари

коментара