Проверяват кренвиршите „Аз ям”

Проверяват кренвиршите „Аз ям”
КЗК проучва рекламата им за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала проверка на рекламата за кренвирши „Аз ям“ за нелоялна конкуренция. Етичната комисия на комисията е приела, че рекламата противоречи на Етичния кодекс и може да въведе в заблуждение потребителя за предлагания от дружеството продукт. Това от своя страна може да повиши интереса на потребителите към продукта и той да започне да се купува повече, коментира „Дневник”.

Посочва се, че в рекламата се набляга на основния продукт – вида на месото, вложено в конкретната марка кренвирши, чрез използваното рекламно послание „Аз ям“ – са от свинско месо, каквито би трябвало да са всички свински кренвирши“.

Според Етичната комисия изразите, използвани в рекламата, могат да доведат до внушението, че рекламирания продукт е произведен от 100% свинско месо, като се премълчава информацията, че в състава на продукта има и други елементи като птича кожа, механично сепарирано пиле и др.

Така поднесеното послание създава у потребителите погрешно впечатление, че въпросните кренвирши са произведени от свинско месо и навежда на мисълта за прикриване на същинската характеристика на продукта, смята етичната комисия. В поисканото от производителя – „Градус 1″ООД, обяснение се посочва, че твърденията във всички варианти на рекламното послание са ясни, верни и обективно не са в състояние да заблудят потребителите.
Проучването на комисията е започнала след сигнал от потребител.

  • кренвирши
  • кзк

    Източник: Nbox.bg