Извънредно от болницата! Лекарите с нови мерки за Митко Цонев

Ново изследване на скенер ще бъде направено на телевизионния журналист Димитър Цонев в началото на следващата седмица, съобщи „24 часа“. Той е в реанимацията на ВМА, след като получи тежък мозъчен кръвоизлив на 14 август. На 5-ия ден от хеморагичния инсулт състоянието му остава тежко, но не се влошава към момента, обясниха запознати. След успешна емболизация на спуканата аневризма, която причини кръвоизлива, може да се каже, че Цонев е в стабилно състояние.

Процедурата за затваряне на аневризмата бе извършена във ВМА в понеделник от екип начело с интервенционалния рентгенолог д-р Мирослав Лилов. От самото начало за Цонев се грижат изключително опитните професионалисти в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във ВМА.   56-годишният тв водещ е в медикаментозна кома, за да се даде възможност на мозъка да се възстановява от тежкия кръвоизлив.

Борбата с последиците от него е дълъг и труден процес, в който са възможни резки промени и поява на усложнения във всеки момент. Продължава критичният период, който е около 3 седмици от началото на инсулта.

Коментари

коментара