Тираджия оцеля на косъм след катастрофа с коне


Тираджия оцеля на косъм след катастрофа с коне
Животните се разхождали по магистрала „Струма”

Шофьор на ТИР, собственост на куриерска фирма „Еконт“ едва оцеля след жесток сблъсък със стадо коне на магистрала „Струма“ по трасето София-Благоевград, научи struma.com. Фаталният сблъсък станал около 03.30 часа тази нощ. 5 коня излезли на магистралата, незнайно от къде и се движели по платното. При вида на камиона стадото се подплашило, единият от конете се върнал и „челно“ се забил в камиона: „Беше страшно, преживях истински кошмар“, разказа шофьорът Стефан Петров, пред Struma.com. Пътувах към Благоевград по магистралата, когато видях конете, движеха се срещу мен.

Като видяха камиона част от тях се разбягаха хаотично по пътя, а единият се върна и се удари в колата ми. За части от минутата загубих контрол, започнах да криволича по пътя, едва не се утрепах. Конят умря, камионът е с разбита предница. Спрях буквално шокиран.

Извиках колегите ми, претоварихме пратките и около 7.30 напуснах мястото, мисля, че е крайно недопустимо коне да се движат по магистралите у нас. Щастлив съм, че оцелях, защото съм опитен шофьор и успях да се овладея, ако това се бе случило с малък автомобил, гарантирам ви, че щеше да има човешки жертви, категоричен е Петров. Увреденият камион е закаран за ремонт, счупена е предницата му, казаха от Еконт.

  • магистрала струма
  • коне

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара