Алтернативно разследване на мистерията „Мейзер“


Алтернативно разследване на мистерията „Мейзер“
Приятели на Николай Димов наемат частен детектив да нищи убийството

Приятели на убития по мистериозен начин Николай Димов ще наемат частен детектив, за да изясни спорните моменти в разследването.

40-годишният културист и фитнес инструктор бе намерен мъртъв в неделя след полунощ в апартамента на съпругата си Анита Мейзер.

„Добро момче, смирен и кротък, човек с принципи”. С тези думи говорят за Николай приятелите му в морската столица. Според тях иначе порядъчното и консервативно семейство на Николай в момента е опорочено заради 52-годишната Мейзер.

„Вероятно го е убила, защото е усетила, че той иска да я отстрани от живота си и да създаде друго семейство”, каза един от близките на убития – Павел Зидаров, пише „24 часа”. Той е категоричен, че убийството със сигурност не е било резултат от непредпазливост.

Според друг от близките на жертвата – Николай Иванов, двамата съпрузи се карали от доста време, а и не били правили секс от една година. Анита пътувала често и за дълго до Коста Рика, и на практика с мъжа й се виждали за по няколко месеца в годината. По думите му задържаната си „развявала опашката” преди години в Нови пазар. „В един момент стана Анита, после стана Мейзер. И как така убийството стана в събота, след като в петък е изпратила детето си в Гърция на почивка, за да е сама”, коментира още той.

 „Николай не е вземал нито анаболи, нито упойващи вещества, както се твърдеше”, споделя пред изданието и Венци Чанев, собственик на залата, в която е тренирал съпругът на Мейзер. По думите му от известно време нещата между двамата съпрузи май не вървели. Анита постоянно държала сметка на мъжа си къде ходи, следяла го и го търсела по телефона, докато той тренира в залата.

Адвокати на арестуваната с две обвинения – за причиняване на смърт по непредпазливост и за предлагане на 30 000 евро подкуп към полицай, са юристите Олег Атанасов и бившият шеф на варненския затвор Росен Желязков.

Имало е обаждане от посолството на САЩ и предлагане на правна помощ за Анита Мейзер, тъй като тя има и американско гражданство. По информация на адвокатите Анита е отказала, като е заявила, че има адекватна защита към настоящия момент.

Междувременно при гледането на мярката за неотклонение в съдебната зала стана ясно, че Анита е участвала в следствен експеримент и са разпитани множество свидетели. Предстои изготвяне на ДНК експертиза, както и експертиза от съдебните медици.

До момента разследването е в начален етап, но има достатъчно събрани доказателства за извършването на двете престъпления, в които тя е обвинена, постанови съдът.

  • анита мейзер

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара