Трябва да научим децата си да решават проблемите си с думи, не с оръжияБил Клинтън


Трябва да научим децата си да решават проблемите си с думи, не с оръжияБил Клинтън
Днес бившият президент на САЩ навършва 70 години

Уилям Джеферсън „Бил“ Клинтън е американски политик и 42-и президент на САЩ (1993-2001). Преди да стане президент, изкарва два непоследователни мандата като губернатор на Арканзас.

Често смятан за умерен популист и член на умереното крило на „Новите демократи“ на Демократическата партия, той ръководи Демократическия лидерски съвет от 1990 г. до 1991 г. По време на своя мандат като президент неговите цели включват опити за създаване на универсална здравноосигурителна система, подобряване на образованието, ограничаване на продажбите на лекото стрелково оръжие, засилване на законодателната защита на околната среда, подобряване на междурасовите отношения и защита на работниците по време на бременност и инциденти.

Клинтън е третият най–млад президент след Теодор Рузвелт и Джон Кенеди. Клинтън е един от двамата президенти в американската история, който е подложен на импийчмънт и е порицан с гласуване в Сената на 12 февруари 1999 г., след сексскандала със стажантката в Белия дом Моника Люински.

  • бил клинтън
  • мисъл на деня

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара