ЕКШЪН в ZaPernik.com! Пиянде, върнало се от Италия размахал нож на скараджийка на площад „Кракра“, отива на съд!

41-годишен перничанин застава пред съда за хулиганство.

Мъжът бил в Италия, установен е и се е явил в Първо РУ – Перник.

Престъплението е извършено през месец януари тази година. На площад „Кракра“ 41-годишният М.К., в нетрезво състояние отправил нецензурни думи, обиди и заплахи към мъж и жена. Извадил нож и го размахал срещу жена, работеща на скара-бира. Много хора, присъствали на грозната сцена били възмутени от постъпката му. М.К. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Краден товарен автомобил е намерен в Пернишко.

Колата марка „Мерцедес“ със старозагорска регистрация е намерена на пътя между селата Витановци и Ярджиловци. Установено е, че мерцедесът е противозаконно отнет от столицата на 03 юли тази година. Колата е собственост на фирма за мебели. При огледа й вчера е установено, че е повредена. Иззета е като веществено доказателство и е образувано досъдебно производство.

Бързи производства. Две бързи производства са започнати вчера в Перник.

Около 13, 00 ч., на ул. „Стримон“ бил проверен лек автомобил Рено „Клио“, шофиран от перничанина С.П./56 г./. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени 1, 43 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

10 минути по-рано, на ул. „Граово“ в областния център пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген голф“, управляван от перничанина А.Г./30 г./. Органите на реда установили, че автомобилът е без регистрационни табели и не е регистриран по надлежния ред в Р. България. Колата е иззета и разследването на случая продължава.

Брезник. Кражба на ток е установена в Брезнишко.

Вчера, служители на РУ – Брезник и представители на електроразпределителното дружество проверили къща в с. Кошарево, собственост на 53-годишният А.С. Контролните органи констатирали неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия.

Образувано е досъдебно производство и работата по документиране на случая продължава.

Пожари. Два пожара са гасени от огнеборците в Перник.

Около 14, 00 ч. бил подаден сигнал за гоящи въглища в къща, на ул. „Оборище“ в областния град. Огнеборците реагирали веднага. Унищожени са около 100 килограма от черното гориво, останалата голяма час е спасена, както и сградата като цяло. Причината е самозапалване на въглищата.

Тази нощ, около 01, 45 ч. на тел. 112 бил подаден сигнал за горящ лек автомобил отново на ул. „Оборище“ в гр. Перник. На място било установено, че е пламнал Тойота „Пасео“, собственост на столичанин, а управляван от 50-годишна перничанка. Колата е изгоряла в предната част. Причината не е установена.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.