ОБРАТ! СКАНДАЛЕН ДОКУМЕНТ доказва, че родителите, които скочиха срещу Община Перник и частната градина ЛЪЖАТ

Гневните родители, които два дни по националната телевизия БТВ разправяха как условията на детска градина 10 са лоши и настояват за спешни ремонтни дейности се оказаха ЛЪЖА. Същите тези родители точно преди една година – на 26 август 2016 година пишат писмо до кмета на Перник Вяра Церовска, обмудсмана Мая Манолова и още инситутции, в които хвалят Община Перник колко прекрасна е тяхната детска градина и какви невероятни условия има там.

Това е шокиращо, защото цяла България съчувства на родителите.

Ето какво са написали самите те в писмо до Общината и всички образователни институции в страната,подкрепено със 700 подписа на хора от квартала:

„Децата с удоволствие посещават детската градина, учителите са едни прекрасни професионалисти, които успяват да запалят интереса към децата към знанието и науките. Залите са преобразувани и обновени изцяло с общите усилия на родители, учители и целия персонал на градината. Сградата е изключително функционална и много икономична. Огромните помещения са отлични за игра и обучения на децата. Има прекрасен голям и слънчев двор, който е идеално място за игра на децата, обезопасен и оборудван“.

Това писмо разкрива една друга истина, то прави тотален обрат в скандала с детската градина.

Оказва се, че това не е единствената лъжа на въпросните родители, установи проучване на zaPernik.com

ЛЪЖА – Те твърдят, че в квартала няма друга детска градина. На 350 метра се намира детска градина номер 7 – луксозно ремонтирана.

ЛЪЖА. Родителите твърдят, че ремонтът на частната детска градина се извършва с общински пари. Проверката показа, че това е лъжа.

ЛЪЖА. Родителите твърдят децата от общинската градина са изгонени, заради ремонта на частната градина. Разследването ни показва, че всяка година се правят сборни групи, заради намаления брой деца и децата се събират в сградата на луксозната градина.

ЛЪЖА. Родителите твърдят,че има договорки между кметицата и наемателката на градината. Разрешението да се постави там не е на кмета на Общината,  а на Общинския съвет. Не е имало нито един против. Включително и от БСП.