Перничани гръмнаха: Модерните бусове на пернишката бизнес дама Магда Милтенова са сауни – климатик не се пуска, а шофьорът е с вентилаторче

Снимка: Фейсбук

Перничани се топят като висулки, пътуването от Кладница до Перник е ад

В най-горещите летни дни перничани пътуват в нечовешки условия при спрени климатици в чисто новите автобуси. Прозорците на автобусите не се отварят, тъй като се очаква да имат климатици. Да, ама не и в Перник.

„Искам най-официално да изкажа възмущението си от автобусния превозвач ТК Бус на госпожа Магдалена Милтенова. Как не ги е срам в най-голямата жега да няма никакво проветрение в тези автобуси. Вчера се возих по линия №21 и вътре сигурно беше 50 градуса, а през тия големи прозорци печеше като в оранжерия. Отгоре на всичко в събота и неделя няма и кондуктор и шофьора събира парите и поради тази причина той не отваря втората врата за да стане поне малко течение, има си винтелаторче. Иначе цената на билетчето вдигнаха с 20 стотинки“, възмущава се Митко във Фейсбук.

Майка се оплаква, че при пътуване с подобен автобус детето й станало „вир вода“. А какво да кажем за възрастните хора със сърдечни проблеми?

„На мен ми се случи още по-лошо във фирмата Темпо, които обслужват лините 20 и 17. Качих се аз в петък и казах: може ли да пуснете климатика.  Шофьорът ми отвърна: ама вие за 1 лев какво искате, да ви домдуркаме, няма как да стане“, разказва в коментар Марио.

Според перничани единственият начин да се оправят нещата е контролните органи да си свършат работата и да задължат фирмите да пускат климатик, както е и редно. Другият начин е гражданите да счупят няколко стъкла, заплашват ядосани перничани.