Брезнишкият фермер Любо Муката се разчувства от новините и дарява 40 бали собствено сено за изгорялата в пожарен ад кравеферма в Поповица

Любо Муката ще дари 40 бали сено на непознати свои колеги, в знак на солидарност

Фермерът от брезнишкото село Ребро Любомир Симов-Муката ще дари част от своите бали на най-голямата кравеферма в България, която пострада от пожар. Това каза той пред брезнишкия сайт Zapadno.com.

Земеделецът и животновъд от Брезнишко е разбрал за огнената стихия обхванала фуражния склад на най-голямата ферма за млечни крави в Европа. Във фермата, която се намира в пловдивското село Поповица се отглеждат 5000 крави. Огнената стихия се разразила в складове в сряда сутринта. Огънят изпепелил тонове бали с люцерна и сено, които възлизат на милиони левове. Очаква се днес пожарникарите окончателно да потушат огъня.

За пожара Муката е разбрал от новините по телевизията и въпреки че тази година реколтата е слаба той ще помогне. „Идеята ми е да помогна на моя колега с каквото мога. Не мога с много, но с 13-15 тона слама и сено, омешано е – сламата е със сено. Мога да му помогна с 30-40 бали.“, каза Любомир Симов-Муката. Той не познава пострадалия фермер от Пловдивско, но е наясно какво е положението му сега.

Муката добави, че досега не му се е случвало да се справя с пожар в земите си, но негови приятели и колеги от Брезнишко им се е случвало. Той им е помагал в случаите, когато са били в беда. Фермерът от село Ребро е на мнение, че подобни инциденти са предизвикани от завистливи и мързеливи хора.

Любомир Симов-Муката ще очаква колегата му от село Поповица да се свърже с него. „Знам как се чувства той сега и го изживявам като него.“, сподели още той. Посланието му към колегата е да не се ядосва, защото всичко се изкарва освен здравето.