Арестуваха овчар изхвърлил фас в полето и предизвикал пожар

Брезничанин е задържан за пожар в сухи треви и стърнища.

Инцидентът е станал вчера, около 18, 00 ч., когато на тел. 112 бил подаден сигнал, че в местността „Гребена“ в Брезник горят сухи треви и стърнища. Два пожарни автомобила пристигнали незабавно на място. Унищожени са около 50-60 декара треви и стърнища. Не е допуснато пламъците да обхванат близката борова гора. В гасенето се включили и доброволци със земеделска техника.

Служители на полицията предприели действия за установяване причините за пожара. Оказало се, че искрата е предизвикана от местния жител М.М./45 г./, който пасял овце в района и изхвърлил незагасения фас. Доведен е в полицията и след разпит бил освободен. Мъжът е криминално проявен, познат  предимно с кражби.

Работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Брезник.

Част от покривна конструкция на сграда е изгоряла в трънското с. Насалевци.

Пожарът се разразил вчера, около 11, 10 ч. в къща, собственост на жител от с. Насалевци. Причините са късо ел. съединение. Унищожени са покривна конструкция около 4 кв. м. и електрическо табло. Благодарение на бързите действия на служители от пожарната в Трън и Брезник сградата като цяло е спасена. Няма пострадали хора.