За 20 лева за грам ученици стават дилъри на дрога

Двойно са се увеличили престъпленията, свързани с накротици, а в същото време възрастовата граница на задържаните лица пада все повече. Тийнейджъри пък се подлъгват от възможността да направят „бързи пари“ и се превръщат в дилъри на канабис. Грам марихуана върви между 10 и 20 лева на улицата, твърдят запознати.

Само преди дни девойка се опита да зареди с канабис тийнейджъри.16-годишната Ф.Й. бе задържана за притежание на наркотици, съобщиха от полицията.

При проверка на ръчния багаж на дилърката, служителите на реда открили 10 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 14,1 грама. При извършен полеви наркотест веществото реагирало на марихуана.

Почти два пъти е увеличен броят на разкритите престъпленията с наркотични вещества през м.г.. Тревожното е, че през последните години се увеличават престъпленията, свързани с дрога.

Най-разпространеният вид дрога на улицата е канабисът, не са редки случаите обаче на притежание и употреба на синтетични наркотици.

Как се набавя дрога? Намираш мъж с прякор Никита и пазаруваш от него. Две „топчета“ канабис вървят по 10 лева…Тази технология на пазаруването на наркотици бе разкрита от спипан с марихуана млад човек.

Д.М. е бил задържан с 0,767 грама канабис, броени минути след като се снабдил с наркотика. Полицаи са получили информация, че момчето ще носи дрога. Екип от униформени служители на реда спрели личния автомобил на мъжа, с който Д.М. тръгнал да се прибира към селото си след шопинга в града. Дрогата вече била разпределена на три места в дрехите и портфейла на арестувания. Пред съда Д.М. разкрил, че купил дрогата от „Никита“, от когото и друг път си набавял наркотици. Срещата им била в града. За по-малко от грам канабис мъжът броил 10 лева. Експертизата оценила марихуаната на 4 лева и 60 стотинки.

Ученик пък измина 60 километра, за да сподели канабис със свой приятел. Тийнейджърът бе задържан в двора на училище. Поради непълнолетието си, момчето се размина единствено с глоба.

Be the first to comment

Leave a Reply