ЧЕЗ извършва извънреден отчет на електромерите във връзка с новата цена на тока

Клиентите ще имат възможност да отчетат сами показанията на средствата за търговско измерване към 06 април

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД започва извънредно отчитане на електромерите на  клиентите си във връзка с обявената от Комисията за енергийно и водно регулиране предстояща промяна на цените на електрическата  енергия за битови и бизнес клиенти от 07.04.2017 г. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството  www.cez-rp.bg. Информация за него може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

ЧЕЗ Разпределение е създала необходимата организация за бързо и качествено отчитане на електромерите в Западна България. Ангажирани са извънредно 368 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, и в почивните дни.

При желание клиентите, които се снабдяват по регулирани цени от „ЧЕЗ Електро България“ АД ще могат сами да отчетат и декларират показанията на своите средства за търговско измерване. Тези, които се възползват от възможността, трябва да запишат показанията от електромерите си на 06 април 2017 г. и да подадат данните към компанията между 6 и 10 април през уеб-сайта www.cez.bg, меню „Самоотчет“, по електронната поща на адрес [email protected], на денонощната телефонна линия  0700 10 010 (меню 2) и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в работните дни от 

6 до 10 април. При самоотчета трябва да се посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентският номер, трите имена на титуляра и адресът на обекта, за който се декларират показания.

Подадените данни от клиентите ще се считат за отчетено потребление към 06.04.2017 г., включително. Самоотчитането  е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на разпределителното дружество.

 

Be the first to comment

Leave a Reply