Местят Злати Златев-Златистия в София, гаджето му плачело за него

Злати Златев-Златистия беше преместен от следствения арест в РУП – Дупница в ареста в Централния софийски затвор. Преместването е станало както по негово желание, така и заради приятелката и детето му, които са в столицата и ще е по-удобно за свиждане. Другият вариант бил затворът в Бобов дол, съобщи „Струма Бг”.

Златистия бе закопчан след протест на Районна прокуратура на определението на РС – Дупница за изменение на мярката му за неотклонение в „подписка“.

Досъдебното производство срещу  Златев беше образувано през м. декември 2016 г. по обвинение в извършване на три престъпления – шофиране в нетрезво състояние, противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ, извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Около 23:20 ч. на 14.12.2016 г. в Дупница той влетя с мерцедеса си в двора на полицията, като счупи бариерата. Тогава по надлежния ред с техническо средство е установено, че е с концентрация на алкохол в кръвта 2,5 на хиляда.

Освен това Златистия извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Три месеца преди това, през септември 2016 г., той беше заловен от дупнишки полицаи зад волана с фалшива шофьорска книжка.

Тези престъпления са извършени в изпитателния срок, след като Златев бе предсрочно условно освободен от изтърпяването на наложената му осемнадесетгодишна присъда за убийството през 1997 г. на бизнесмена Любомир Мантарков.

Be the first to comment

Leave a Reply