Читателски сигнал до ZaPernik.com: Лекари въртят далавера с покойници: принуждават опечалените да ползват услугите само на една траурна агенция

„Искам чрез вашият сайт, който се посещава от хиляди перничани ежедневно да изкажа възмущението си от комбинацията болница – траурна агенция“, пише до ZaPernik.com Ивелина Асенова.

„Преди около 2 седмици загубих баща си. Позвъних на 112 и след известно време пристигна линейката в кв „Изток“, която потвърди смъртта. При което лекаря каза, че той не може да ми издаде съобщение за смърт. Извади си телефона и започна да звъни на траурна агенция и да ни убеждава, че само те могат да ни издат съобщение по това време….беше около 22.00ч. Аз го попитах на коя агенция ще звъни и той ми обясни че звъни на агенцията на болницата?!?, която била извършвала всички смъртни случай в болницата. Казвала се Арамис или нещо от сорта… При което аз му обясних че в последните 2г. на два пъти сме използвали услулугите на друга агенция в кв. „Изток“ и вероятно пак ще потърсим тях. Доктора остана силно разочарован от моята реакция и започна да се държи видимо доста раздразнен от отказа ми да използвам въпросната агенция.

До тук с моя случай, по-интересното е, че преди няколко дни се видях с моя колежка която също е загубила свой близък в болницата. Тя също беше възмутена от начина при който са я накарали да използва тази агенция. При издаването на съобщението за смърт е трябвало да мине през регисртатура. Тя ми обясни че още в отделението са я карали да използва агенцията на болницата…, но при отиването на регистратура, там някаква жена буквално не й е дала шанс, а направо си я е накарала да използва въпросната агенция.

Искам да попитам това ли е начина в един от най-тежките ни дни в живота, по този начин да стават нещата? Весели празници на всички и бъдете внимателни!“

Be the first to comment

Leave a Reply