Стана ясно кой е счупил светещото еленче от украсата на Перник и защо? Свидетел на случката разказва

Снимка на заем от Криситан Петров

Деца от 4-ти клас са счупили светещото еленче и са развалили украсата около елхата на площада в Перник, стана ясно от свидетел на случката. В социалната мрежа, групата „Снимай Перник“ Еми Емилова пише:

„Бях свидетел на целия случай със счупеното еленче. Децата от 4 клас в училище ,,СУРИЧЕ д-р Петър Берон“ имаха нулев час в парка.Отивайки към него те попитаха г-жата дали може да се снимат при елхата! Тя им каза, че може, но да внимават. Всички се втурнаха към елхата, някои от децата се качиха на еленчетата. Госпожата им казваше да слязат, но те нямаха уши и едно дете се качи и еленчето и то се счупи! Сега родителите на детето са платили глоба от 500 лева!“

Еми Емилова подчертава, че счупването на еленчето не е нарочно, а по невнимание и несъобразителност на малчуганите и че виновникът, или по-скоро родителите му са си платили за това.

Много перничани обаче отвориха въпроса как си възпитаваме децата и кой е виновен- родителя или учителката.

Перничанка коментира друг случай на вандалщина:
„Аз бях на разходка с бебето преди няколко дни, когато три момчета около 14-15г. взеха една от големите червени топки. Една жена ги видя и се развика, аз също реагирах и викнах след тях. Те удариха топката със сила от земята и продължиха без да се обърнат дори. Направо полудях. Толкова съм възмутена от такива постъпки. Защо?!!Защо сме такива и не пазим това, което имаме?!!“

Припомняме и още един скорошен случай с вандалска проява от страна на деца: малчугани замеряха с яйца автобус и стреснаха шофьора. 

Възпитаваме ли си добре децата, перничани или това поведение е нормално за тяхната възраст? Може би страдат от липса на внимание?

Be the first to comment

Leave a Reply