Детската градина в ЗЕМЕН засрами побойниците: Обединени малчугани засадиха дъб срещу насилието

Малчуганите от Земен станаха „смели и добри“ в битката срещу насилието, като  засадиха дъб и подкрепиха кампанията на ДАЗД.

Детската градина в Земен се включи в националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) „Бъди смел, бъди добър!”, която обединява над 130 общини в цялата страна в борбата срещу насилието над и между деца. Земен е сред общините, които изразиха своята съпричастност към каузата, и вълнуващата акция привлече вниманието на всички – малките деца в градината засадиха фиданка от червен дъб в двора, като символ на техния ангажимент към бъдещето.

В присъствието на своите възпитатели и представители на общинската администрация, малчуганите отправиха послание за съпричастност и подкрепа към кампанията. Децата, заедно с възрастните, помогнаха при засаждането на дръвчето, а малките защитници обещаха да се грижат за него и да бъдат посланици на каузата.

В двора на детската градина беше поставена и специална табела с мотото на кампанията „Бъди смел, бъди добър!”, която ще напомня за важността на добротата и смелостта в подкрепата срещу насилието.